Bloggar > Utomhusliv 2020 > Utmaningen

Utomhusliv 2020

En blog om naturen - det bästa som finns

Utmaningen

Paradiset

Det fanns en tid då jag var ute jämt. Utan att överdriva så övernattade jag ute varje vecka, oberoende av väder.

Snö, kyla, regn - det spelade ingen roll. Det var en otrolig frihet att kunna vara ute i naturen utan att behöva tänka på väder.

Sen hände väl livet, som det väl gör, och veckor utan skog blev till månader och efter ett tag så började även årliga vandringsresorna till fjällen försvinna. Naturen försvann från mitt liv och till slut så var det enda som fanns kvar av mina äventyr två stycken genomskinliga plastlådor med mina kläder och verktyg någonstans i förrådet.  

Därför har jag antagit en utmaning nu. Att vara ute minst en gång i veckan hela året. Det spelar ingen roll om det är en kort vandring i ett naturreservat med min son, om jag övernattar, eller om jag bestiger berg. Det viktiga är att komma ut minst en gång i veckan. Då kommer allt annat med.

Min tanke är att försöka lägga upp lite bilder här med - från årets första resa till Island (som var det äventyr som fick mig tillbaka ut i naturen) till vad som händer varje vecka.

Så. Ut och njut.

Inlagt 2020-04-12 07:23 | Läst 1919 ggr. | Permalink
Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2020-04-12 08:12   luleå
Härligt och kanske hitta tillbaka till naturen.....själv är jag 67 år och fjällvandrar vidare så jag har inte pausat mitt natur intresse. Lite mindre kanske under vintern nuförtiden.
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in