<% if (!$currentUser): %> Logga in <% else: %> Logga ut <% endif %>
Bloggar > Jespers blogg

Jespers blogg

Blåbärsplock....

Jag har tidigare ej varit särskilt förtjust i att plocka bär eller svamp, men i år blev ett undantag.

Efter syskonvandringen har jag vid två tillfällen varit uppe i Kilsbergen, då i annat syfte än vandring. Och inte trodde jag att det skulle gå så lätt, behövde definitivt inte leta efter dem. I vissa områden bokstavligen kryllade det av små blåa klot. Med en nyinköpt plockare och rikligt med bär, lyckades jag få ihop nio liter på cirka åtta timmar - rensade och klara.   

Av blåbär kan man ju tillaga både det ena och det andra....

Mmmmm....glass och paj....det smakade utsökt....

Postat 2009-08-20 19:01 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Syskonvandring i Kilsbergen ! Placerad på karta

Denna lilla/stora vandring handlar om när två syskonpar spontant bestämde sig för några dagars vandring i vackra Kilsbergen. En bekant körde upp oss till Bocksboda där vi började.

Jag, Morgan (utsidan medlem) och hans bror Mikael, min storasyster Ulrika

Eftersom vi startade sent på eftermiddagen (runt sex tiden) så blev den första etappen kort, några kilometer och vi kom fram till ett utav mina favoritställen, av alla ställen jag varit på, vindskyddet vid stora ryggsjön.   

 

En liten bro strax innan vindskyddet, det gäller att hålla balansen - notera vart vi alla har vår vänsterhand.......

 Efter bron och snart framme.....

Väl på plats slog vi upp tält, gjorde upp eld, njöt att vara ute i skog och mark igen. Och kvällen tillbringades naturligtvis framför lägerelden med vin/öl och god mat.

Vid elva-tolv tiden kröp vi in i våra tält för vila, mätta och vid våra sinnes fulla bruk. Dagen efter drog vi oss vidare emot utkiksplatsen "Rusakulan". På vägen dit uppmärksammade framförallt Mikael att det fanns en hel del kantareller strax intill stigen, mums till kvällen.

 

Utsikten från "Rusakulan" är inte häpnadsväckande (har sett finare vyer) men är ändå ett ställe, väl värt att besöka, om man är i närheten. Efter lite pekandes att "där är där, och där är där, eller nej, jo" - ja, ni förstår säkert vad jag menar ? Så anslöt vi oss till bergslagsleden och fortsatte söderut. Trots att solen ej tittade fram så var det ganska varmt, Morgan svettades och var den första som svalkade av sig när en bäck dök upp.

Efter ett par timmar var det dags för lunch, denna intogs vid Stora Dammsjön, några regndroppar kom ner men inget mer. Och där intog jag ryggläge för en stunds vila.

Samtliga var lite trötta då vi hade avverkat cirka åtta kilometer under dagen och våra magar var nu mätta. Lite motvilligt packade vi ihop för de sista kilometrarna. På bergslagsleden dyker det alltid upp något intressant eller att skogen isig ständigt bjuder på sin skönhet.

Framme vi sjön Göljan (ett annat favoritställe) så badade Morgan och jag, de andra tyckte det var för kallt. Kvällen flöt trevligt förbi och svampen tillsammans med stark korv, tunnbröd - smakade utsökt.

Jag var den sista att lägga mig denna kväll men först upp dagen efter, gjorde upp eld för att torka lite kläder. Frukost intogs och sedan vandrade vi Göljestigens fulla längd. Om denna stig (som jag aldrig tröttnar att gå längs) kan ni läsa om här -  http://www.utsidan.se/cldoc/12126.htm

Ännu en liten/stor vandring avslutad och det känns tryggt på någotvis att man alltid kan återvända till dessa berg.......

Nära men ändå så långt borta ! 

Postat 2009-08-04 19:47 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera