Funderingar om det som rör vardag och helg, arbete, friluftsliv, foto och sport.

Egen företagare som ibland arbetar för mycket. Frilansar deltid som fotograf. Medlem i SFF, av dem auktoriserad digital bildleverantör.
Fotar gärna orientering, hästsport och friidrott.
Senaste stora fotoprojektet var en resa till västra Tanzania. Det har följts upp med lite artiklar i en del tidningar. Besök gärna min hemsida www.projektfoto.se för att se mera bilder från Tanzania.
På översta kartan kan du se delstater i USA som jag besökt, den undre visar restan av världen.

visited 18 states (36%)
Create your own visited map of The United States or Like this? try: Google Position

visited 24 states (10.6%)
Create your own visited map of The World or website vertaling duits?
Även om jag farit runt en del så funderar jag på om inte de svenska fjällen, både på hösten och vintern slår mycket. Skulle i så fall vara mellanvästern i USA.
Nybliven MC åkare, även om det blev en paus i åkandet så kommer jag tillbaka med den.

Användarnamn: Dahlin

Intressen: Friluftsmat, Dykning, Vandring, Turskidåkning, Navigering, Bär & svamp, Orientering, Foto, Utförsåkning, Resor

Mer på profilsidan


Hemma igen

Nu har jag varit hemma en vecka efter en fantastisk veckas vandring i Sylarna-Helagsområdet.

Ryggan packad

Nu är ryggan packad inför en liten tripp runt Sylarna.

Jag planerar att vara ute en vecka. Det går åt lite kläder, mat och tält. Vid all vandring är det en prioritering på vad som ska med kontra vikten. Jag hamnar på 23 kg, för mycket egentligen. Men i min packning ligger då en Nikon D3 med fast 105, 2;8 VR och en fast 50 mm. Bara detta väger 3 kg. Du undrar säkert varför jag släpar med det när även en mobil tar bilder. Men har man en gång börjat jobba med Nikon D2x och nu D3 så är det inget annat som duger, inte ens D2x'en får följa med.Tack vare D3'an slipper jag släpa på en blixt. Just ja, undrar om jag ska orka ta med en regnrock till kameran? Det kan ju vara bra även om den klarar en hel del regn.

Ekologiska kjedjan

Man pratar ofta om att alla individer i vår natur har en viktig uppgift i vår natur. Tar man bort en individ så blir det obalans.

I kväll tog jag en liten promenad i de sörmländska skogarna för att leta vilda djur med kameran på axeln. Såg bara ett par rådjur.

Semester

Vad är semester?

För många är semester lika med att resa någon stans. Men semester är väl liktydigt med ledighet eller en längre betald frånvaro från ordinarie jobb, med avkoppling.

Varför?

Varför?
Ibland ställer man sig frågan, varför?

För två år sedan fick en bekant ett hemskt besked. Hon var då en av Sveriges bästa, i sin åldersklass, på teränglöpning och medeldistanslöpning. Hon hade några SM-guld i löpning. Jag själv är aktiv idrottare, orienterare, så jag sponsrade henne via mitt företag, för att hon och några andra ungdommar skulle kunna tävla och uppnå bättre resultat, så hade vi rätt mycket kontakt.

Sida: Första Föreg. 1 2 3 Nästa Sista 

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.