Bloggar > Liv i naturen

Liv i naturen

Här berättar jag och skriver ner resor och naturupplevelser jag har haft, som ett minne för mig själv och inspiration för andra. Jag älskar att vara ute i naturen och vandra, klättra, kajaka och åka långfärdsskridskor på vintern. Jag bor i Norrköping, nära till skärgården, vandringsleder, fina små sjöar och naturreservat. Ofta behöver man inte åka långt för att få en riktig fin upplevelse, även om jag har kommande planer på längre resor, tex att besöka den svenska fjällen.

Ågelsjön i vinterskrud

Det är något speciellt att gå på is. Och det är inte varje år som man kan vandra på isen i mars. Igår, lördag, vandrade vi runt vandrings- och klätterparadiset Ågelsjön, runt sjön fast på isen. Och det är något speciellt med ljuset mitt ute på sjön. Det blir som en explosion av ljus..det öppna landskapet, snön som reflekterar alla solstrålar..ljust, ljust. Ljuset var verkligen magiskt igår där ute på sjön. Det var helt vindstilla, himlen var blå, ungefär 5 minusgrader. Snö låg på isen men inte så mycket att vandringen blev ansträngande. 

Jag förälskade mig i sjön för många, många år sedan. Kanske är det vattnet här, så rent och klart. Kanske är det klipporna, branta stupar de ner i sjön. Kanske är det en kombination av berg och vatten som gör att man måste älska denna plats. Jag har simmat rakt mot solen en vacker sommardag. Jag har klättrat på branta klippor. Jag har suttit på en strand och tittat upp på en stjärnklar himmel, för att sedan krypa in i ett tält och somna med en känsla av att jag är i paradiset. Ja, för denna plats liknar paradiset... Trots att jag tillbringat många sommarnätter här var upplevelsen ny att komma hit på vintern. Det finns ju många aktiviteter att göra här på vintern också, som att vandra, åka skidor eller skridskor, om isen tillåter. Eller varför inte, isklättring..Visst ser isvattenfallen inbjudande ut?! Det blir liksom som en helt ny sjö på vintern. Ett helt nytt perspektiv. 

Isvattenfall. Ett spännande fenomen, tyckte 6-åringen. 

Postat 2018-03-04 14:34 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

 

Logga in