Min planering inför vandring Abisko - Hemavan Augusti 2017.

Användarnamn: dalnyn

Intressen: Dykning, Fiske, Vandring, Jakt, Paddling, Löpning, Resor

Mer på profilsidan


2017:
Maj

2016:
Juni, Juli, Augusti

Modifierad ryggsäck

Vintern är över, snön börjar så sakta smälta bort och de ljusa nätterna är snart här. 

Eftersom jag inte är någon fantast av vintertältning så har det bara blivit några få nätter ute, men desto mera fysisk träning.

När jag tränar och går med mindre ryggsäckar så brukar jag ha hunden kopplad i ett midjebälte för att slippa ha ett koppel i handen hela tiden.

När jag köpte min Kajka 85 så insåg jag att det inte gick att ha både hundbältet och höftbältet samtidigt och dessutom blir det bara en massa onödig vikt att släpa på.

Jag provade att bara trä kopplet runt avbärarbältet, men då hamnade kopplet på sidan om spännet och hunden drog alltid lite snett och det upplevde jag störande i längden. Men det största problemet var att varje gång jag tog av mig ryggsäcken så var jag tvungen att knäppa ihop bältet för att hunden inte skulle komma loss.

Jag kontaktade Baggenprodukter i Umeå och hörde om de kunde hjälpa mig att sy fast fästen på ryggsäcken.

Det var inga problem, så jag åkte förbi med säcken och fick fästena monterade.

På avbärarbältet sitter två ringar fastsydda och i dessa är en rem med två karbinhakar fastsatta. På den remmen sitter ett snabbfäste fastsytt där jag kan fästa kopplet.

När jag inte går med hund kan jag lätt ta bort remmen och har då bara två ringar på bältet.

Kopplet jag använder är en jogginglina från Baggen som expanderar från 170 till 220cm.

När jag tar av mig ryggsäcken behöver jag bara spänna loss den ena karbinhaken och hunden sitter fortfarande fast.

Det ska bli spännande att se om min idé fungerar bra i verkligheten eller om det bara blir klumpigt.

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?
2017-05-02 21:47   Nyingen
Jag kör med en enklare variant. Kabinhake i axelremmen med rullkoppel i. :-)
http://www.utsidan.sehttp://www.utsidan.se/albums/viewpic.htm?ID=82508
 
2017-05-11 13:48   The Crow
Jag körde också karbinhake och rullkoppel i axelremmarna. Kunde bli lite spännande när det drog iväg en hare eller ett rådjur. Hunden accelererade 0 - 8 meter på ett ögonblick. :0)
 

Läs mer i bloggen

Nytt liggunderlag

I fredags fick jag mitt Exped synmat 7LW. Har provat det två nätter nu och är mycket nöjd. Jag har sovit bra och inte rört mig lika mycket som jag brukar när jag sover i tält.

Eftersom det är betydligt varmare än mitt gamla cellplastunderlag var det inga problem att bara använda en tunn sommarsäck trots att temperaturen var under 10 grader. 

Hur lång är en dagsetapp på kungsleden?

Jag tycker mig ha rätt bra koll på den mesta utrustningen. Några val återstår dock att göra, men mer om dessa i framtida inlägg.

Jag börjar med en bild från imorse när jag var ute och tältade. Vid sextiden började det regna och jag blev snabbt varse detta genom att någon inte längre ville ligga ute och spana efter vilda djur utan istället krypa in under tak.

Klövjeväska

Den första prylen som jag kommer att skriva om är inte något som jag ska använda, utan istället den klövjeväska som hunden ska bära, samt vad jag tänkt ta med till henne.

Jag har ingen erfarenhet av klövjeväskor utan googlade runt lite och läste på div sidor och kom fram till att en väska från snowdogs skulle passa bäst.


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.