vad jag ser, hör och gör

Vandra i fjällen, paddla kajak, cykla, springa, klättra... Det finns mycket som är kul utomhus!

Användarnamn: whoisbob

Intressen: Vandring, Turskidåkning, Multisport, Paddling, Foto

Mer på profilsidan


2008:
Juli

2007:
Juli, Augusti

Innebandyklubba till salu.

Nu lägger jag innebandyklubban på hyllan. Helt klart. Fy fan för att stuka foten. :) Ja, ni som läst de andra inläggen vet ju att jag stukade foten ett par dagar före avfärd till fjällen. HUr som helst gick vandringen bra, (trots stukad fot). Stödet jag skaffade var helt klart värt varenda krona. I måndags kom jag hem, och innan jag skulle iväg till Falkenberg på tisdagen, hann jag lägga ut mitt nya tält (Akto) till försäljning. Fick för mig att jag skulle nöja mig med mitt 2 manna Nallo. Med tanke på att jag bara använt det en tältnatt sen jag köpte det i början av sommaren drog jag av ett par hundra lappar från nypriset. Haha.. Det som hände var att jag fick massa svar. Men men men. 90 procent av alla svar fick mig att ändra mig, ta bort annonsen och bestämma mig för att behålla tältet. Det är helt sjukt vad folk prutar skamlöst på Blocket. Jag trodde inte det var sant. Trots att Håkan (som finns på Utsidan) ville köpa tältet för begärt pris, så måste jag säga lessen Håkan. Alla puckon som gav mig skambud fick mig att behålla mitt Akto. Det är ett för bra tält för att kränga av. Akto är så grymt klockrent fantastiskt underbart bra! Nog med superlativ. Ett fint tält. Så på sätt och vis vill jag tacka alla som dumpade priserna, totalt skamlöst. För ni fick mig att inse att jag ska ha kvar tältet. Tack. :)

Däremot kan någon få köpa min innebandyklubba! Någon? :)

--
Ett par upptäckter under årets vandring.

- I år klev vi på tåget i Gälivare istället för Abisko. Vår kupé var låst och konduktören förklarade att vi hade tur för att Connex inte hade hunnit sälja våra biljetter. Okej, det är 2 timmar mellan Abisko och Gällivare.  Men hur kan Connex sälja något som redan är sålt?? 

- Om man ska ut och vandra från Abisko, så kan proviant köpas i Lappportens Stormarknad som finns i Abisko Östra. Som t ex fryst polarbröd, som håller sig fräscht länge ute på fjället. 

- Akto är grymt! 

- Renar springer alltid mot vindens riktning. Vänder vinden så ändrar renarna håll. Det fick vi lära oss av Samerna som flyttade 3000 renar vid Unna Allakas.

--
Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Läs mer i bloggen

Torka mat

När vi landade i fredags på Arlanda knockades vi av värmen. Underbart! Här är en bild från gårdagens paddeltur! Siktar på en tur om dagen under hela nästa vecka innan arbetet börjar igen efter semestern. Nu efter frukosten ska jag iväg på cykeln (tur-retur Lidingö Täby) och sen ut en sväng med kajaken... 

Nyss hemkommen från Sarek

Sarek 2008

Sitter just nu och ler. Precis hemkommen från Sarek och kan inte låta bli att bli lite mer sugen. Den där känslan som infinner sig när något bra har varit och man vill ha mer! Det blev en lysande tur med allt man kan önska sig. Lagom dos sol, regn och vindar. Ingen snö. Men däremot 36 timmar i tältet efter att vindarna tog över fjället - på vår tur upp på bland annat Pårte. När vindarna tystnat kom leendet av att myggen var som bortblåsta! Dessa små vidriga otyg som bombarderade oss på vägen in på fjället. Brukar inte vara så känslig, men i år så var det annorlunda. 

Ett inlägg med mer innehåll än Linda Skugge


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.