Bloggar > Herrljunga polarklubb

Herrljunga polarklubb

Resor till platser norr om polcirkeln

Avfärd mot Grönland Placerad på karta

I morgon tisdag drar Lost world expedition 2011 igång.

Fyra förväntansfulla deltagare med 160kg utrustning flyger
iväg mot Scoresbysund och Grönland.

Packlistor är av bockade och allt dubbelkollat.

Radio P4 håller en sista radiointervju från Landvetter 07.45
sedan håller vi tummarna och drar iväg.

Fredriksdal 2009. Start punkt för Lost World Expedition 2011.

Postat 2011-08-22 16:53 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Den late bär hellre ihjäl sig än går två gånger

Att vandra länge och få med sig utrustning för diverse ändamål utan att packningen blir omöjlig att marklyfta brukar vara en omöjlig ekvation att knäcka. Detta faktum står vi nu inför i vår kommande vandringsexpedition till de djupa dalarna på östra Grönland.  God mat, mycket fotoutrustning samt alla säkerhets prylar gör att packningen börjar passera 40kg per gubbe. Vi ställer vårt hopp till att vandringsvagnar som enkel t kan göras om till slädar ska göra turer bekvämare. Inte ett självklart val dock. Terrängen kan ju jobba både med och emot oss. Vi har ändå beslutat att testa med två vagnar på fyra personer. Fyra ordentliga ryggsäckar som grund och sedan möjligheten att fördela vikten på vagnarna. 25-30kg i ryggsäckar och 45-55kg på vagnar/slädarna.

Vi har konstruerat vagnarna av aluminiumprofiler och fäster en ryggsäck samt två packpåser per vagn. Vapen, kamerastativ mm blir lättåtkomligt ovanpå. Vi har hunnit testdra några mil här hemma, till grannars och våra familjers stora nöje eller förtvivlan. Tillrop som lycka till på Solvalla är något man tvingas stå ut med.

Snart exakt en vecka kvar tills dom får bekänna färg på grusbäddarna i Fredriksdal lång inne Scoresbysundsfjorden på östra Grönland.

Postat 2011-08-14 23:12 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Logga in


Glömt namn/lösenord? Logga in med Facebook

Tips!