Bloggar > Gotlandsknarren > Vardagsäventyr och ...

Gotlandsknarren

Vandringar, tankar, funderingar, lärdomar. Den inre resan det innebär att vandra.

Vardagsäventyr och Utforskning

Nu har vi flyttat och kommit på plats på nya stället. Jag saknar "mitt" Hejnum Hällar varje dag som "bjuder in" till vardagsäventyr.

Men nya stället erbjuder mycket att utforska. Vilken tur att jag tagit semester i mellandagarna och att yngsta dottern har jullov!

Det brukar bli gnäll och suckande när man nämner vandring. MEN jag kom på det! UTFLYKT, man ska säga utflykt till det 9-åriga barnet! Det resulterade i två dagar i skogen med en supertaggad dotter!

Första dagen letade vi oss fram till en mysig skog som är biotopskyddad, varför lyckades vi inte riktigt reda ut. Men det fanns flertalet med gravrösen. Och dottern började fundera runt "Hur många skelett får det plats i ett röse? Och var bor Bysen egentligen? Är det i den här skogen?

Vi hittade ingen Byse men ett stormfällt träd som säkert blir ett bra hem till flertalet insekter och en liten klunga med granar som blev perfekt att sitta under för att tillaga dagens lunch.

Dag nummer två letade vi nya stigar och pratade om känslor. "Mamma, är du känslig i känslorna?" "Var kommer känslorna i från?" Djupa samtal med en klok 9-åring. Naturen och stillheten för oss närmare varandra och våra jag.

JAG ÖNSKAR ER ALLA ETT GOTT NYTT ÅR OCH ETT FANTASTISKT 2018 MED MASSA STORA OCH SMÅ ÄVENTYR!

Inlagt 2017-12-30 21:46 | Läst 6480 ggr. | Permalink
Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2018-01-01 10:59   OBD
Vilka mysiga "mellandagar" ni hade!
Hoppas ni får många sådana dagar under 2018.
 
2018-01-01 16:50   fowwe
Så fint att du hittade det rätta ordet för att få med din dotter. Att en så liten sak kan göra så stor skillnad!
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar