Redaktör för olika friluftsmagasin. Skriver här om natur och miljö ur mer personligt perspektiv.

Har skrivit om friluftsliv, natur och miljö i över 25 år, först som frilans för Utemagasinet, Turist med flera. Därefter främst som chefredaktör för tyskspråkiga NORR Magazin samt engelska Suston – Sustainable Outdoor News. På svenska skriver jag ofta för Naturkompaniets magasin 365, som vårt företag NORR Agency är med och producerar.
Här på Utsidan tänkte jag dela med mig av lite mer personliga berättelser och tankar om naturen. Hur kan vi gemensamt ta hand om den bättre? Det är något jag brinner för, ända sedan jag var en ung aktivist som pluggade miljövetenskap. Följ med på färden mot ett mer hållbart friluftsliv!

Användarnamn: gabrielarthur_norr

Intressen:

Mer på profilsidan


Kategorier:


2024:
Mars

Toppturer och tankesmedja med Johan Rockström

På kvällarna diskuterar deltagarna i Vatnahalsen Thinktank globala miljökriser. På dagarna gör de toppturer i de magiskt vackra fjällen omkring oss. Går det att kombinera seriösa klimatdiskussioner med något så lekfullt som skidåkning?

”Det blir inget mysprat om ‘green-tech’ och ‘net zero’. Det här är en ´red pill-presentation’”, säger forskaren Kevin Anderson. Han är professor vid Manchester University och har en gästprofessur vid Uppsala universitet – en logistisk utmaning eftersom Kevin Anderson slutade flyga år 2004. 


Fjälledarens tips: Så packar du lätt och når längre

Ibland får man ut mer av naturupplevelser när man tar ut svängarna. Fjälledaren Oskar berättar hur han hittar en större frihetskänsla utomhus.