Vi är tre tjejer, Nettan, Veronika och Natalie, som ska gå Fjällräven Classic den 6 augusti 2010. Nettan och Natalie har ingen bakgrund över huvudtaget med friluftsliv utan är två infödda stockholmstjejer. Veronika har en bakgrund med klättring, långfärdsskridskor, vildmarkscamping men har ingen erfarenhet av vandring. Vi hade tänkt berätta om våra upplevelser av laddning inför vandringen, skriva dagbok under vandringen med bilder som vi för in direkt efter och även tankar efteråt.

Användarnamn: Blondies

Intressen: Vandring

Mer på profilsidan




2010:
Juli, Augusti

Senaste veckan

Har nu bytt cykeln mot vandringskorna och har de senaste 5 dagarna varit ute och traskat med 10 kg packning på ryggen 3 av 5 dagar. Började gå in skorna i typ februari men det sägs att man behöver 200 km för att kunna säga att ett par skor är ingådda. Jag har vandrat runt sjön hemma många varv men 200 km har jag nog inte kommit upp till än även om jag är flitig gåare på vintern och våren då man inte kan cykla eller åka långfärsskridskor.

Hur gick det här till!?

Ja ha, då har man bytt ut Stureplan mot frilufslivet... hur gick det här till? Ja just de... träffade den stört sköna bruttan Veronika  med hennes lika härliga vän Nettan. Så nu ska man upp till delar av Sverige jag aldrig trodde jag skulle besöka och vandra för första gången. Hur ska det här gå?

Har insett att man behöver en jädra massor av prylar. Har precis inköpt en skaljacka på Beli Sport i Arninge. Med hjälp av deras underbara personal som har haft ett stort tålamod med att svara på alla mina dumma frågor, rookie som man är i denna nya värld. De beställde till och med in grejer som de för tillfället inte hade i lager, det kallar jag service.

Semester del 1

Två veckor av semestern har nu gått, trevlig tid med både vandring, klättring och cykling. Första veckan börjades med att jag pojkvännen och två vänner åker till Höga Kusten hyr en stuga vid foten av Skuleberget. Därifrån utgick vi för att en dag klättra Via Ferrata upp för skuleberget blev den lätta leden den här gången då min vännina är gravid och har inte klättrat speciellt mycket innan. Men det gick väldigt bra för henne att ta sig upp. 

Dagen efter tog vi och vandrade upp till Slåtterdalsskrevan ganska krävande vandring upp. Jag tog ryggsäcken med 15 kg och vandringsskorna och blev hyfsat svettig innan vi var uppe. Men väl vid målet så var det väl värt besväret vilken utsikt ni som inte har varit där innan, gör det nån gång, det är storslaget.

Det slog mig just...

att det är typ 2 veckor kvar...så jag drog på mig de ny inköpta skorna och tog mitt vanliga löpvarv..dock gåendes...oj oj det är 25 grader varmt ute..efter 1 mil var det en mindre sjö i skorna:) inget skoskav denna gång!!  I morrn blir det en längre tur i skogen, måste testa i terräng för det är ju i den miljön vi ska till.

Tänk att vi planerat denna resa i nästan ett år, planera var nog att ta i men pratat mkt om den och faktiskt tränat mer uthållighet än råstyrka ( som jag brukar) & ändå ska jag gå in mina skor på 14 dagar....suck va trött jag blir på mig själv i bland.

Ögoninflammation

Jaha då har man fått ögoninflammation det verkar inte bli mycket vandringsträna den här veckan och kanske inte heller Sundsvalls Classic med racern *svära en harang*. 

Får kanske ladda inför norabygden runt tillbaka till brottsplats nr 1 cykelloppet som jag körde första gången som 14 åring på min gamla mountenbike. Ska bli kul o se vad jag tar den på 15 år senare den är juh bara 3,5 mil så det borde jag ta i ett nafs. :)

Sida: 1 2 Nästa Sista 

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.