När är det egentligen läge att dela med sig av sin utomordentligt fina utrustning man har? Och varför skulle man göra något sådant? Av en äventyrslysten som älskar vandring och camping.

Användarnamn: Laida

Intressen: Alpinism, Klättring, Hundspann, Dykning, Expeditioner, Vandring, Jakt, Långfärdsskridsko, Multisport, Paddling, Skärmflyg, Ridning, Löpning, Resor

Mer på profilsidan


2016:
November

Idén om att dela med dig av din kära frilufts utrustning, hur får den dig att känna?

Första gången jag kom i kontakt med idén var när jag lyssnade på en podd, som handlade om delningsekonomin – att dela med sig av sina tillgångar till sina medmänniskor (Airbnb är ett exempel här). Jag hade nyligen fått upp ögonen för att vandra, campa, klättra och skulle snart ge mig av till Himalaya bergen; för att göra just det. Men jag hade ingen utrustning – alls. Jag åkte via Katmandu, så det var inte något problem, det är antagligen en av dom lättaste ställena i världen att få tag i bra utrustning utan att behöva köpa eller spendera en förmögenhet. Men det var ju såklart något jag tänkte på när jag förberedde mig för resan. Så den här podcasten dök upp i min iPhone med en väldigt tajming.

Idén etsade sig fast i hjärnan på mig och jag har dragits med inre dialog om pros & cons. Såhär har den gått på ett ungefär – det är ju bättre för naturen,  mycket lättare att komma igång och jag skulle inte behöva spendera en förmögenhet. Om jag nu kunde hyra från en annan naturälskande människa med just den utrustningen jag behöver. Googlade tält, när jag funderade på att köpa ett – en idé jag snabbt förkastade när jag insåg att ett bra tält kostar närmare tiotusingen. Även om man kan komma undan bra mycket billigare, men förstås till priset av en viss kvalitets skillnad. Så jag funderade på mina alternativ en stund, och kom fram till beg, borrow or steal är dom som var kvar. Jag höll mig till beg and borrow men om jag fick välja helt själv skulle jag stryka beg och bara köra på borrow. Vilket visat sig inte vara helt lätt, jag har ju inte direkt en hel hög av vänner som älskar att vandra och har en massa tält liggandes i förrådet.. Tyvär.


Glöm allt du lärt dig om vandringsskor

Sneakers och löparskor kan vara bekväma för enklare promenader, men de är inte designade för de utmaningar som vandring kan erbjuda. Ojämn terräng, ...