Användarnamn: Amylie

Intressen:

Mer på profilsidan


Kategorier:

Etiketter:

2021:
Mars

2020:
April

2019:
Juni, Juli, Augusti

2018:
Augusti

Sarek 2020 - En film från den VÄRSTA vandringen jag gjort

Vi lyckades nog pricka in den värsta av årets veckor för vår fjällvandring i Sarek.

Året innan fick vi det bästa fjällvädret man kan få under vår tur i Abisko.

Så... det var väl inte mer än rätt att temperaturen knappt gick över 5 grader, det regnade nästan konstant, jokkarna var iskalla, blåst nära stormvindar. Vad mer? Dimma, såklart. 

Detta var första gången som vi 

Var det någon annan som var där då?

Bjuder på en film från äventyret, en bild säger ju mer än tusen ord. 

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?
2021-03-14 23:30   OBD
Tack för de filmerna! Kul att på sätt och vis komma tillbaka till Sarek.
Vädret var ju inte det bästa, men det kunde ha varit värre. :-)
 
Svar 2021-03-15 07:09   Amylie
Det kan alltid vara värre! ;) Det värsta var inte själva vandringen i sig, utan rasterna (eller brist på dessa), och de få gånger som man kunde få njuta av vyerna utanför tältet. Kylan gjorde sitt också (spenderade mycket tid instängd i sovsäcken), men jag lärde mig att mat är viktigt för att hålla värmen!
 
Svar 2021-03-15 18:40   OBD
Du har så rätt, mat är viktigt.
Nu har jag tittat på era filmer från ert "Äventyr i Abisko". Kul att följa med på er vandring. Ni hade några vad som såg läskiga ut men ni klarade ju dem med glans.
Kul att ni filmar båda två. Det är ju fantastiskt vad som kan åstadkommas med en GoPro.
Tack ska ni ha!
 
2021-03-16 14:54   hogbomange
Tack för filmerna! Jodå vi var i sarek den 17-28 juli, gick via Aktse, Rapadalen(höga vägen), Skarja, Alggavagge Kapell sedan via Präststigen tillbaka till Kvikkjokk. Nästa gång kan man bara få bättre väder, den saken är klar.
 
2021-03-16 22:42   fowwe
Tack för trevliga filmer! I den första filmen var ju vädret ok men sedan blev det kärvare. Förr talade man ibland om Sareks väder, hur mycket det ofta regnar och att det är bra att vara förberedd på det. Nu hör man det mer sällan och kanske det faktiskt regnar mindre. Men inte alltid och på min egen blogg har jag redovisat några riktigt regniga sarekfärder. Och kall blir man när man stannar. Bedömer du att ni hade behövt mer kläder, hade det hjälpt?

Jag kunde följa med någorlunda vägarna ni gick men ibland fick jag fundera. Om du vill, ta i kommande filmer med några fler namn så kan man följa med på kartan. T ex Lullihavágge (som jag förstår att ni gick efter Sarvesvágge, jag fick klura lite där). Fint att du delar med dig! Hälsningar Hans
 
Svar 2021-03-17 20:39   Amylie
Alla sarekturer har bjudit på olika väder för oss :) 2018 var det en vecka med åska i princip varje dag. Men det gick ju över snabbt också, och blanades med solsken!

Kläder hade säkert hjälpt, men jag tror att det för min del handlade mest om energibristen, min bror klarade sig bättre än mig (med mindre kläder). Det har bara aldrig varit så tydligt hur kroppen reagerar på att få för lite energi tidigare, men tydligen prioriterar den att hålla de inre organen varma ;) Det blev alltid lite bättre efter middagen eller en kopp choklad.

Tack för tipset, ska göra det, eller lägga in en karta nästa gång!
 

Läs mer i bloggen

En film i 10 delar från äventyret i Abisko

Jag har inte riktigt hunnit få färdigt turbeskrivningen från Sarek 2018 än, men kan iallafall med glädje meddela att  filmen från äventyret 2019 iallafall äntligen finns att se! 

Vi startade vid Abisko turiststation för att 11 dagar senare avsluta vid riksgränsen.

1537 meter grushög (och en svårslagbar tältplats) - Sarek 2018 - dag 6

Idag är dagen för turens enda toppbestigning. Medvetna om att vi inte behöver packa ihop tältet och vår utrustning så belönas vi (min bror) med sovmorgon. Efter frukosten beger vi oss iväg mot Låddebakte. 

Vi går mot bergets nordsida för att ta oss upp den vägen. Terrängen är helt okej, inte för stenig och inte för brant. Det känns inte som att vi har mycket att klaga över. Till och med vädret är perfekt; soligt men med lite molntussar som ger behaglig skugga emellanåt. Det blåser visserligen, men det är svalkande. 

En dag utan åska - Sarek 2018 - Dag 5

Vi vaknar än en gång till vackert väder, om än lite kyligare än de tidigare morgnarna. Idag är vi på väg mot Snávvávagge, men först ut på dagordningen står att ta sig över ett vad. Ett vad som vi läst kan vara lite klurigt. 

Att vada ja.. Det har blivit lite av ett projekt de senaste dagarna. Projekt "gå-torr-om-fötterna-genom-vatten". Jag har mina orsaker. En snabb tillbakablick i min korta vandringskarriär;  2015: första vadet någonsin gjordes i sandaler. Min kära bror föreslog att man nog ska ha strumpor i sandalerna, för att det kanske hjälper mot kylan. Nej. Fötterna krampade. 


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.