Turer > Visa en tur

Rissajaure genom Kårsavagge

Datum:
2017-09-01 - 2017-09-07 , Genomförd
Beskrivning
Vår andra vandring planerar vi att starta i Abisko igen, men denna gång gå genom Kårsavagge och sedan ta oss till Rissajaure, Låktatjåkka, Kåppatjåkka för att sedan avsluta i antingen Björkliden eller Abisko.

Vi har tänkt använda oss av Håkan Fribergs väg för att ta oss till Rissajaure, som han beskriver här: https://www.utsidan.se/cldoc/abiskoalperna-for-sista-gangen.htm

Färdspår

Rissajaure

 
(Logga in för att skriva en kommentar)
2017-06-13 16:32   Håkan Friberg
Vad kul att ni gör ett försök på denna nedstigning. Jag ber er bara: Var försiktiga! Ta det mycket lugnt och låt bli helt om underlaget riskerar att vara slipprigt.
Men... har ni vädret ned er så blir detta ett minne för livet.

Ni missar dock en del genom att inte gå ner genom Latnjavagge och förbi Frippes fall på vägen till linbanan.

/HåkanF
 
Svar 2017-06-13 22:42   Wilfgang
Vad kul att du kommenterat! Jag är väldigt ny i dessa kretsar, men har hunnit läsa många av dina turer och dom ger mig verkligen fjällabistinens!

Jo, vi ska ta det väldigt lungt, är inte vädret perfekt så struntar vi i det. Är min färdplanen ner ungefärligt bra? Sen ska vi ha med oss hundarna också, är det ett stort no-no?

Frippes fall har jag inte ens tänkt på, men det kanske blir en perfekt "omväg" för oss. Jag har räknat på att sträckan blir cirka 60km, och vi har cirka 7 dagar på oss, så det är väldigt gott om tid för sevärdligheter.
 
Svar 2017-06-14 18:51   Håkan Friberg
Jodå, du har ritat in nerfarten ungefär där vi gick. När det gäller hundar är jag okunnig. Jag skulle dock tycka att det skulle vara lite läskigt med lösa hundar i branten. Det finns många ställen att ramla ner på om man inte är försiktig. Jag skulle kanske också tycka att det skulle vara lite otäckt även med hundar i koppel. Det är nog ofrånkomligt att man kommer till ställen där man vill använda även händerna för att stötta sig och att då ha hundar samtidigt...
Tveksam.
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in