Uppdragstur till Alkavare kapell

Datum:
2014-07-22 - 2014-07-30 , Genomförd
Beskrivning:
Anländer till Murjek 23 på morgonen. Buss till Kvickjock där flyger jag med Fiskflyg till Tarralopal. Startar vandringen efter lite mat. Följer parkgränsen norrut mot Alkavare. Beroende på väder övernattar jag vid renvaktarstugan vid Sarves. Fortsätter sedan på fredagen till kapellet efter en roddtur över sjön.
Lördag blir som vanligt iordningställande av kapellet. Beroende på om det blir något bröllop så är det helgmålsbön kl 18. I samband med denna kommer jag att sätta upp minnesplaketten över Gert "Wille" Willhemsson för hans insatser för kapellets restaurerande och bevarande. Fjällvandrar klubben Skarja bildades på Micka glaciären av Wille och var drivande i alla år som dess ordförande.
På söndagen är det högmässa med nattvardsgång och efter kyrkkaffe.
Kyrkhelgen är alltid sista hela helgen i juli och i år infaller den 26-27 juli.
Efter kyrkkaffet går jag så tillbaka till Tarralopal där jag sedan flyger ifrån på måndagen.
Detta är faktiskt det snabbaste sättet man kan komma till Alkavare på. Annars tar det fyra dagar till och fyra dagar från kapellet då räknat från Ritsem.
Nu hoppas jag bara på gott väder, det behöver inte vara sol men regnfritt är ju att föredra.
Ingvar Petersson
Skarja nr 189

Utvalda bilder

Klockringning
Klockringning


(Logga in för att skriva en kommentar)

Glöm allt du lärt dig om vandringsskor

Sneakers och löparskor kan vara bekväma för enklare promenader, men de är inte designade för de utmaningar som vandring kan erbjuda. Ojämn terräng, ...