Turer > Visa en tur

Korsika GR20 - 2009, med barn 8 o 9 år

Datum:
2009-07-21 - 2009-07-28 , Genomförd
Beskrivning
Först en vecka med kompisar vid strand och pool med småutflykter för ladda och aklimatisera. Kan rekommendera Bonifacio längst i söder.
Andra veckan med tält på leden. Vi gick Carrozzu - Ciottulu di i Mori utan att gå ner till Haut Asco. Största skillnaden mot Sverige var värmen. Tre liter för vuxen två för barnen. Tunna långärm var oumbärligt mot solen. Exit via Bergeries de Ballone till Calacuccia. Paraply sista biten i solen var skönt. Buss och taxi till gamla huvudstaden Corte. Underbar tågtur till stranden och för-bokade hotellet i Bastia dit även snabbfärjan från Nice gick.
Hade önskat en vecka till. Notera att dagarna innan var det så dåligt väder att de högsta mest utsatta partierna (runt 2400möh) var stängda. Vilket inte märktes av vid stranden. Lätta prylar rekommenderas då det förekommer etapper med höjdskillnader. Jag klarade en alltför tung packning med Salomon XA skor övriga familjen med vanliga kängor. Fransmännen skrattade åt vårt "cirkustält" Nallo 4 gt tills de fick vikten klart för sig.

http://corsica.forhikers.com/gr20
(Logga in för att skriva en kommentar)
» Visa även betygsättningar utan kommentar

Logga in

Tips!