Turer > Visa en tur

Packrafting på Trösälven-Örebro Län

Datum:
2012-04-13 - 2012-04-13 , Genomförd
Beskrivning
Trösälven är en mindre älv/å i Bergslagen som sträcker sig från Loka norr till Karlskoga i söder. Den är trots sitt läge okänd för de flesta och det i kombination med att den aldrig har underhållits för paddling gör jag sticker ut nästan och påstår att jag är den första personen som paddlat den här älven. Sträckan inleds med en fors men består sedan av lugnare partier.
Turen går från den lilla dammen vid Kvartorpet till Alfred Nobels Herrgård, en sträcka på 14 km.
Det finns nästan ingen begyggelse alls på sträckan och det bjuds på mycket fin natur. Eftersom älven är såpass liten så ligger det en hel del träd tvärs över älven. Räkna med många korta lyft över stockar och sten på sträckan. Jag anser därför att sträckan endast är paddelbar med packraft som är lätt att lyfta och som man faktiskt kan glida över stockar som ligger strax över vattennivån med.
Innan Trösälven förgrenar sig med Timsälven så blir det betydligt mer lättpaddlad och bredare. Det är i den här delen som djurlivet blir rikare. På två turer har jag sett följande djur: Bäver, hjortar, rådjur, öring, vildsvin och kattuggla.
Sista kilometern av turen rinner Trösälven ut i den betydligt större Timsälven. Hela turen på 14 km tog sex timmar med en kortare lunchrast.

Utvalda bilder

Startplats Kvarntorpsdammen - Trösälven

Startplats Kvarntorpsdammen - Trösälven

Vindlande smal älv - Trösälven

Vanligt hinder på vägen - Trösälven

Raserad bro - Trösälven

Halvvägs på Trösälven

Bro - Trösälven

Slutdestination - Alfred Nobels Herrgård

Färdspår

Trösälven/Timsälven

 
(Logga in för att skriva en kommentar)
2012-06-30 11:03   Headheretic
Turen på film:

http://www.youtube.com/watch?v=u24QY0zAzZE&feature=plcp
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar

Av Headheretic


Om Headheretic