Äntligen fint väder :) Sylarna från Nedalshyttan

Datum:
2011-08-12 - 2011-08-14 , Genomförd
Beskrivning:
Efter att jag fått mina planer förstörda i Chamonix pg av 9 dagar med regn.Så var jag i akut behov av en fin fjälltur. Jag bestämde mig för att åka till Sylarna med en vännina och några från Norska DNT. I början av veckan såg vädret inte lovande ut.... det skulle regna hela helgen. Jag kollade vädret varje dag och det såg ut att bli bättre och bättre de lovade sol i slutet av veckan,men nu vet man hur yr.no, klart.se och alla andra vädersidor kan vara...man kan ju inte riktigt lita på dem har jag lärt mig. Men det kunde man den här gången :)

Vi åkte från Lillehammer och kom fram till Nedalshyttan på fredag kväll. Där vi slog upp vårt tält vid vattnet och intog en god middag, sedan ner i sovsäcken för en god natts sömn och vi somnande gott till vattnets brus.
Lördag morgon klev vi upp vid sju...idag skulle vi starta turen från Nedalshyttan sedan gå upp till Storsola 1728m därifrån vidare till Storsylen 1762 m och Lillsylen 1702m sedan tillbaks till Nedalshyttan. Vi hade sol, ca 15-20 grader och nästan ingen vind...det var helt underbart. Turen tog för oss ca 11 timmar och vi averkade nästan 3 mil (2,7 mil tror jag )enligt vår GPS.
Väl tillbaks njöt vi av god mat och en kall öl vi lagt på kylning i vattnet.
På söndag tog vi en kortare tur på 4 timmar innan det var dax att bege sig hemmåt. Äntligen fick jag vädergudarna på min sida :)

Utvalda bilder

Tältplats
Tältplats

Fint väder
Fint väder

Vi närmar oss
Vi närmar oss

Kaffe pause
Kaffe pause

Nja vi var väl inte så trötta
Nja vi var väl inte så trötta

Sylarna
Sylarna


(Logga in för att skriva en kommentar)

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.