Färdspår

Lägg upp ett spår

The Loop + avstickare

En skön tur i avsides delar av Laos. Kan göras via cykel eller motorcykel. Räkna med tre till fyra dagar på motorcykel. Passa på att tanka när det går. Start i Thakhek.
Övernattning kan ske i Nakai. Fyra dollar i en box av plywood.
Nästa ställe är Lak Sao. Här finns det ett "riktigt" hotell. En underbar marknad, med alla läckerheter från insekternas rike. Samt en restaurang med fantastisk utsikt.
Om man har planerat in tre nätter kan man ta sista övernattningen i korsningen mellan Tha Bak och Na Hin. Åk 100 meter väst från korsningen. Där ligger det ett riktigt mysigt gästhus. Fråga om ni kan få smaka på deras special bröd till frukost. Finns många fina avstickare i området mellan Lak Sao och denna korsning. Men räkna med att inte komma fram till "vägs ände" om den är mindre än en svensk gata. Allt som inte har ett vägnummer är... ja... det ska upplevas.

Obs! Ta inte avstickaren utan seriös övervägning. Jag hade tolk (min egen fru), full tank och "you only live once" i tankarna. Det är en riktig skitväg med vad, lerpölar som sväljer halva motorcykeln och väg som inte alltid är väg. De lokala kör aldrig motorcykel här. Bara traktor vissa delar av året. De hade aldrig sett en "farang" (västerlänning) här tidigare. I slutet var vägen uppodlad för säsongen. Och det hade nog ändå inte gått, att få med motorcykeln genom floden och uppför bambustegen för att komma ut på risfälten - den tidigare vägen. Ny bensin fixades med några kilometers vandring och två fryspåsar.
Längd: 38.6 mil
Ladda ner som
GPX färdspår | GPX rutt | GPX punkter
 
(Logga in för att skriva en kommentar)

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.