Jaktstugan - Vemdalsskalet

Beskrivning
Obs Endast öppen vintertid!!

I Jaktstugan på Vemdalsskalet, Vemdalen serveras goda våfflor, fika samt emellanåt en god Gulaschsoppa m creme fraiche och ostsmörgås.

Upp till stugan kan man ta sig genom 3km turåkning på led eller m hjälp av snövessla, tolkning, i vesslan eller i släde efter, som går 1ggr/h eller när den är full. Båda färdsätten utgår från spårcentralen vid Vemdalsskalet. Det går dock att gå på andra leder eller genom att ta skotern
Leden från spårcentralen är bitvis brant men vi gick utan missöden med längdskidor upp och åkte ner under påsken 2012 tillsammans med våra barn 5 och 6½ som inte var jättevana längdskidåkare, men de hann bli det ;-)
Från Jaktstugan kan man ta sig antingen per leden ner till spårcentralen, åka med vesslan eller genom att skida ner till Hildingsbacke och åka pistat.
Vägbeskrivning
Från Vemdalen - byn, åk österut till Vemdalsskalet och fortsätt ~300m österut så ser man spårcentralen på vänster sida. För smidigaste sättet följ vesslans spår eller åk skidspåret ~1km för att sedan gå in på det korsande vesslespåret mot jaktstugan.
(Logga in för att skriva en kommentar)

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.