Haglöfs Twin Peak

» Ladda upp produktbild

2-mans tält. 4-säsonger.


Tillverkare: Haglöfs
 
Betyg: 4.334.334.334.334.33
(betyg 4.33 baserat på 3 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 0 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Tältet har varit fullkomligt utifrån brukarens behov och perspektiv.

Minus:De borde finnas kvar på marknaden!

Kommentar: 10 års användning av Twin Peak ger en ganska säker om än utdaterad recension. Tältet har varit med året runt och även fungerat över medelmåttan bra som kajaktält. Tältet är tunnelmodell med två tältpinnar. Kanalerna för pinnar har fungerat utan anmärkning. Originalpinnarna har aldrig krånglat, än mindre gått sönder (ej Easton). Tältväven är helt oreparerad och dragkedjor har fungerat utan bekymmer. Alla viktiga sömmar är svetsade och är tillfyllest fungerande. Ej heller inget betydande slitage på markväven. Tältduken har återimpregnerats ca. fem gånger och har stått emot väta mycket bra. Tältet har ett orangefärgat innertält (bomull på denna tidiga version) som ger ett hyggligt ljus. Tältet kan packas och resas med innertält sammankopplat. God plats för två fullvuxna eller tre med starka band till varandra. En absid som gott och väl ger kok- och förvaringsplats.Myggnät som går att separera.Markpinnar och linor har fungerat utan besvär. Hyggligt självstagande som medgett till bo-platser i karg skärgård.

Plus: Enkelt att sätta upp, ta ned och ta med.

Minus:Säckar gärna lite i ändarna om inte markytan är helt plan.

Kommentar: Har använt Twin Peak i både hård vind, regn och strålande sol och aldrig behövt oroa mig. Enda problemet är att yttertältsväven ibland ligger mot innnertältet vid fotänden, men det brukar ordna sig om man tänker på att dra hela innertältet mot öppningen. Prisvvärt som nytt och finns det som bättre begagnat är pris/prestandaförhållandet ännu bättre. Mycket tält för pengarna!

Plus: Storleken, enkelheten och priset då de inte tillverkas längre.

Minus:Klen golvväv, möjligtvis svårt med reservdelar och lagning.

Kommentar: Twin peak är ett mycket rymligt 2-mans tunneltält. Vad gäller plats så kan man utan problem klämma in tre personer - risk för kondensbildning föreligger dock. Ventilationsmöjligheterna är tillräckligt goda för att förhindra nämnvärd kondens då man bara sover två i tältet. Hur det fungerar på vinterfjället vet jag ännu inte men det återkommer jag med längre fram.

Att resa tältet är mycket lätt, endast två tältstänger som förs genom interna kanaler där spetsarna säkras i öljetter. Justerbara stånghållare saknas, men något behov av sådana föreligger enligt mitt tycke inte då det är enkelt att få in spetsarna i öljetterna. Om det inte blåser krävs det sex tältspik. Vid hård vind finns det många punkter att förankra i underlaget.

Om mam behöver ligga i tältet en längre tid, t.ex. vid ihållande regn kan absiden upplevas som liten. Med all utrustning där så finns inte så mycket plats kvar till att laga mat. Detta kan dock lösas genom att man hänger bort en del av innertältet.

Tältet är inte allt för tungt, jag tror det väger ungefär 3,1 kg. Då tältstängerna packas separat så tar tältet liten plats i packningen, ungefär som en komprimerad 3-säsongs sovsäck.

Något som upplevts som negativt är att golvet känns något ömtåligt.


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.