Haglöfs Outback Zero



Kompakt sovsäck med DuPont Thermolite Plus fyllning avsedd för temperaturer ner till 0, men med innesäck i fleese är den hel ok neråt -5


Tillverkare: Haglöfs
 
Betyg: 4.294.294.294.294.29
(betyg 4.29 baserat på 7 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 2 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Billig, varm (enl mig, men är varm för det mesta)

Minus:väger i mesta laget om man ska va neggo.

Kommentar: Har haft denna att sova i under turer vår-sommar-höst de senaste 5åren.

Detta är nog ett av de bästa köp jag gjort ur price/performance synpunkt. Har sovit i minugrader och snö med den (frös en skvätt, fick sätta på mig ett par sockar samt ett lager till på överkroppen, sov bra sen)
En riktig toppensäck som tyvär inte görs längre.

Köpplats: kommer inte ihåg

Pris: 400

Plus: Kompakt och billig

Minus:Sommar säck för någorlunda varma tempraturer

Kommentar: Funkar som en bra sommar säck när tyngre säckar är för varma

Köpplats: utförsälning

Pris: 100

Plus: pris, komfort, utrymmet

Minus:inget speciellt ....

Kommentar: Köpte min förra året på utförsäljnings-rea, halva priset var ju inte dumt, hade en Ferrino säck som allt för varm så den fick min son, så dagarna inna avfärd till Jämtland så hittade jag denna och handlade, har nu haft och sovit i den ner till någon minusgrad (med underställ alltså) och jag haft en bra sömn, inte frusit samt så är den verkligen rymlig. Synd att de slutat med tillverkningen av denna säck och jag hoppas att ersättaren är minst lika bra !
/Gunnar

Plus: Billig, slitstark, bra kompressionspåse

Minus:Friserad temperaturgräns, dålig passform

Kommentar: Köpte denna säck mest för resebruk och enstaka utenätter pga det facila priset. Normalt är jag varm som bara den, speciellt i sovsäck, men efter ett par fisketurer var jag lite skeptisk till komf-tempgränsen på +7. Loftet på syntetfyllningen är dessutom lågt.

På den första riktiga fjällturen förstod jag att det inte varit fråga om tillfälligheter. Jag frös som en hund varje natt, vilket inte berodde på låga utetemperaturer.

Att säcken ändå får en trea beror på det fördelaktiga priset samt att säcken är relativt lätt trots syntetfyllningen. För gympasalsgolv och bilsemestrar funkar den fint, och tyget verkar hänga med i många år.

Plus: Tar väldigt liten plats i komp.säcken, låg vikt, bra sovkomfort

Minus:Skulle vara att den är lite för varm för att kallas sommarsäck..

Kommentar: När jag först införskaffade min Haglöfs Outback Zero så var jag lite skeptisk till om den skulle palla trycket. Hade ju läst att det skulle vara en varm sommarsäck och ändamålet för införskaffandet var att använda säcken under en kommande vistelse i Peru där klimatet är ganska skiftande från de olika zonerna.

Som extra gardering tog jag med sovsäckslakanet men det visade sig ganska snabbt att det bara gjorde säcken för varm. Har sovit i säcken ner till ca -10 grader och då endast iklädd underställ och har då sovit riktigt bra.
Då man sov i varmare områden var det bara att öppna upp lite nertill (eller upptill) för att få ut överflödig värme. Därtill fungerade "andningen" bra i säcken då blöta strumpor och inlägg till kängorna placerades nertill i säcken under nätterna.

En kalasbra sovsäck som väger lite, tar lite plats när den är packad i kompressionssäcken och som ger dig garanterat en god natts sömn!

Plus: Varm och goo.

Minus:Lite förstor huva.

Kommentar: Jo, man kan lätt kalla den för varm sommar säck. Jag sov natten den 11 mars i Kebnekaises toppstuga i min Outback zero i ca -25 grader celicius. Vist hade jag mycket kläder på mig, och en kompis tätt intill, men ändå... Sov 13 friska timmar den natten.

Plus: Att den tar lite plats.

Minus:Inget

Kommentar: Jag har haft min outback i ett år nu. Hittils är jag mycket nöjd det bästa med den är att den blir så liten när man packat ihop den. Med ett bra innerlakan går den bra o sova i även om det är några minus grader ute.

Plus: lätt och smidig

Minus:Innetyget kan upplevas lite "sliskigt" i början

Kommentar: En sovsäck från haglöfs kan man ha ganska högt ställda förväntningar på tycker jag (iaf för "vanligt" utomhusbruk), och den här säcken har inte svikit de.
Den medföljande ytterpåsen har band som man kan komprimera säcken med.
Den finns med både höger och vänster blixtlås.
Personligen tycker jag att den är lite för varm för att kallas sommarsovsäck, men smaken är som baken...


Glöm allt du lärt dig om vandringsskor

Sneakers och löparskor kan vara bekväma för enklare promenader, men de är inte designade för de utmaningar som vandring kan erbjuda. Ojämn terräng, ...