Haglöfs Victor 75-85



Anatomisk ryggsäck med Paralux bärsystem. Avtagbara sidofickor. Många avtagbara detaljer. 75-85 liter.
Vikt 3000 g Pris: max 2700,-


Tillverkare: Haglöfs
 
Betyg: 3.63.63.63.63.6
(betyg 3.6 baserat på 5 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 1 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Hållbarheten, bärsystemet, justeringsmöjligheter, Ventifoam(ryggdelen)

Minus:Fruktansvärt långa remmar. Bra iofs om man är tjock hehe

Kommentar: Jag köpte väskan ifrån Danmark (friluftslageret) och efter mycket om och men kom den.
Blev förvånad över hur jädra små sidofickorna var men är nu bara förvånad över hur jäkla mycket de rymmer.

Jag är nöjd med bärsystemet som kan justeras enkelt och alla övrtiga justeringsmöjligheter är mycket bra. Det enda som jag tycker är lite störande är alla remmar som hänger och dinglar. Funderar på om jag ska korta dom och bränna lite på dom.

Ska tydligen gå att komprimera ryggsäcken men har ännu inte kommit på hur det funkar

Plus: Avlastningsselen, mycket säck för billig penning...

Minus:Daypacker fattas...men det är juh inte något allvarligt!

Kommentar: Inte heller jag har använt min Haglöfs 7585 speciellt mycket än, men det lilla jag har använt den är jag mer än nöjd. Tycker säcken sitter bra och att avlastningsselen fungerar alldeles utmärkt.

Minus:Verkar inte hålla så bra...

Kommentar: Köpte en Victor 7585, efter att ha blivit lurad att den skulle vara "den som ersatte climber", när min nästintill odödliga climber till sist, efter många års idog misshandel gav upp.

Vet inte om jag fick tag på ett måndagsexemplar eller något, men min gick sönder efter mycket sparsamt användande på en "vandringsresa" med ganska lite (ungefär 15 kg) packning. Inga vassa grejer som isyxor eller stegjärn i packningen, inga konstiga saker som "putade ut". Ändå små hål nötta i väven precis vid sömmar och vid bärsystemets ifästning. En dragkedja släppte i en söm och ett hål i "hålbandet" sprack, när jag skulle "strippa" säcken, inför resan (ville inte ha alla sidofickor, hållare för isyxor, gummiband, småband för fastsättning etc.).

Gick tillbaka till återförsäljaren, och fick säcken reklamerad, men begärde pengarna tillbaka och köpte till sist en annan ryggsäck som jag är mycket mer nöjd med.

F.ö. håller jag med om att avbärarbältet är "sådär", liksom inställningen av bärsystemet. En ganska dålig säck, för det priset, i min mening.

Jag tycker att Haglöfs hade mycket bättre grejer förr.

Plus: Möjligen priset, bärsystemet är helt ok.

Minus:Mycket bjäfs, vikten.

Kommentar: Liksom allting annat från Haglöfs så är denna säck högst medioker, och går inte att jämföra med ryggsäckar från prestigemärkena. Hälften så dyr, men jag undrar om man inte får bättre valuta för pengarna om man väljer något annat fabrikat, iallafall långsiktigt. Det brister i kvalitét, spännen går sönder, massor av onödigt tjafs som förvisso går att plocka bort. Men även i sitt mest strippade skick ser den ut som en julgran och väger på tok för mycket. Detta är min ödmjuka åsikt, och andra verkar ju gilla den så...

Plus: Bärsystemet, de löstagbara fickorna, hålbanden.

Minus:Inget som jag upptäckt ännu

Kommentar: Jag har visserligen inte använt min 7585:a någon längre tid, men jag märker redan efter ett par veckor att det är den bästa säck jag burit hittils.

När jag bekantat mig med bärsystemets inställningar och hittat den ultimata konfigurationen för just mig så satt säcken som gjuten på ryggen. Med 35 kilo i säcken upplevde jag inget av den lite saggande känslan som jag märkt hos andra meslösa säckar som jag burit tungt med.

Jag uppskattar även att sidofickorna samt det höj och sänkbara locket helt kan plockas bort om man vill ha en lite mindre och mer slimmad säck. Både locket och sidofickorna är fästa i Haglöfs hålbands-system.
Säcken är delad med en mellanvägg som kan förslutas med dragsko.

För tillfället bär jag omkring fem veckors pakning i 7585:an och en Everest flexible 32 (recenserad av mig tidigare) som jag spännt fast utanpå säcken.

Jag ser fram emot en långtur med min säck till sommaren.


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.