Haglöfs Solid Gore-Tex XCR

» Ladda upp produktbild

En ny jacka från Haglöfs i Gore-Tex XCR. Anpassad till de flesta aktiviteter.


Tillverkare: Haglöfs
 
Betyg: 3.43.43.43.43.4
(betyg 3.4 baserat på 5 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 0 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Man blir inte blöt

Minus:Priset, luvan, passformen, andas dåligt

Kommentar: Köpte min jacka runt jul -00. Denna jacka var jag väldigt nöjd med utom att det regnade in i fickorna på bröstet men inte igenom till kroppen. Ungefär ett år senare upptäckte jag bubblor på ärmarna och fick då byta till en ny jacka. Den nya jackan hade samma problem som den gammla (har även börjat få bubblor på nya jackan) men även en del nya. Den störsa försämringen är den nya luvan med en kant på insidan av luvan som effektivt förhindrar att man använder keps. Luvan har även utrustats med en metaltråd i skärmen, detta gör att luvan blir lite tyngre tillsammans med det mjuka tyget i nacken så faller luvan bakåt, då får man dragkedjan mot halsen vilket inte är speciellt skönt. Även passformen är inte genomtänkt då man måste ha en ordentlig mage för att jackan ska passa. Detta är min första gore-tex jacka och även min sista då priset i förhållande till funktionen (andas väldigt dåligt) inte står i rimlig proportion till varnadra.

Plus: Snygg

Minus:Släpper i tyget och läcker

Kommentar: Jag köpte min solid jacka hösten 00. Efter bara någon månad lade jag märke till att små bubblor visade sig på ena ärmen när jackan blev blöt, dessa försvann dock när jackan torkade igen. Efter någon månad så märkte jag att en lång "bubbla" (ca. 1 cm bred) hade kommit fram efter hela ärmen, från axeln ner till mudden. Det yttre tyget/laminatet (?) hade släppt. Det var dock inget problem att reklamera jackan. Jag köpte även ett par solid bibs förra hösten, dessa har fungerat mycket bra till idag när jag cyklade till jobbet i regnet, jag upptäckte då att dom läckte på båda knäna. Jag har iofs åkt telemark i dessa byxor (kan väl bli en del slitage på insidan av byxan då, har dock inte skadat dom på utsidan) men nog tycker man att dom skall palla en säsong iaf. Jag får väl se hur det går med reklamationen av byxorna.
Jag kan ju ha haft en jävla otur med både jackan och byxorna men vad vet jag. Är det någon annan som har haft liknande problem?

Plus: Materialet, skärningen, detaljerna etc.

Minus:Priset...

Kommentar: Hej!
Jag har förmånen att vara ägare till denna mycket fina jacka som har klarat alla "tester" i vinterklimat så här långt.
På just min jacka hade Haglöfs gjort en liten miss i dragkedjan vilket jag ringde om och påtalade för dom. Utan minsta krumbukter skickade man mig en fraktsedel (Betald) och bad mig skicka ner jackan för översyn vilket jag gjorde en tisdag. Döm om min stora förvåning när jackan kommer tillbaka redan på fredag, fixad och klar... Jag har nog aldrig varit med om Bättre service! Tack Mia på Haglöfs om Du läser detta *Ros*
Nu väntar fler "tester" i vår och sommarklimat så jag återkommer...
Bästa hälsningar /Lasse

Plus: Skärningen, luvan, snygg

Minus:Dyr, för mkt tyg över magen

Kommentar: Överlag mycket bra skärning på jackan, relativt tight skuren. Lagom kort för att inte vara ivägen.

Det är dock för mycket tyg över magen, och eftersom det inte finns dragsko i midjan (vilket jag i och för sig är tacksam för), kan det kännas lite bylsigt. Synd, eftersom resten av jackan är tight.

Har inte haft den länge nog för att kunna bedöma slitstyrkan, men jag hoppas att det är lika bra som "vanliga" 3-lagers..

Plus: Lätt, snygg, bättre andningsförmåga än gamla gore-texet

Minus:Priset!!men det går givetvis att pruta på!!

Kommentar: Egen erfarenhet!!


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.