Osprey Aether 70l

Aether 70

Medelstor ryggsäck från Osprey, med topplock som går att göra om till midjeväska. 70l, 2,1kg.


Tillverkare: Osprey
Tillverkarens produktsida
 
Betyg: 4.54.54.54.54.5
(betyg 4.5 baserat på 4 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 2 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Skön att bära

Minus:För få fack (2012)

Kommentar: Bra säck men för få fack och allt hamnar i en enda röra....
Bytte min Aether mot Xenith 75l
och det var en helt annan säck. Lika skön att bära men enormt mycket bättre att organisera sin packning i.

Plus: Bäregenskaperna - titta på mitt mycket breda leende :-)

Minus:Nätet som ligger an mot ryggen verkar lite ömtåligt. Kan vara lite krångligt att ställa in rätt rygglängd men använd en spegel så är det hur lätt som helst.

Kommentar: Eftersom själva säcken redan är beskriven hoppar jag över det och går in på mina avvikande åsikter och upplevelse av säcken. Har bara använt säcken på en enda 7 dagars vandring men jag anser at tdet räcker.

Till att börja med så tänkte jag banta vikten på min packning lite varför jag bestämde mig för att byta ut (nåja jag har kvar den) min Osprey Crescent 110 liter mot en mindre säck. Eftersom jag är extremt nöjd med Crescenten så fanns det egentligen inga som helst tvivel om att jag skulle satsa på en Opsrey Aether 70 liter.

Fick mitt höftbälte värmeformat hos Hägglunds men jag har en känsla av att Crescent (numera Argon) vinner mer på värmeformningen eftersom det bältet är betydligt kraftigare. Just höftbältet var jag lite tveksam till med tanke på att det är klenare än Crescentens men tanken var att om höftbältet inte är nog bra så tar jag helt enkelt Crescentens bälte.

Håller inte med om att komprimeringsmöjligheterna är dåliga eftersom de är utformade på samma sätt som på Crescenten men man bör nog kolla en manual för att förstå hur Osprey har tänkt att man skall spänna för att komprimera säcken till i stort sett ingen volym alls.

När det gäller justeringarna för bärsystemet så är de ungefär samma standard som de allra flesta säckar idag dvs man kan justera rygglängd, man kan spänna åt höftbältet (mycket bra *L*) och eftersom Osprey har twinpull, ergopull och gud vet alla beteckningar som finns för systemet att spänna åt framåt så är det inga som helst problem att få höftbältet att sitta åt ordentligt. Sen kan man såklart spänna axelremmarna, toppstramarna och bröstremmen. Om man använder alla möjligheter så kan man få säcken att sitta så fullständigt bra att jag tvivlar på att en säck kan sitta bättre. Inga som helst problem att springa med den här säcken om bäraren orkar. Att vandra med säcken känns fullständigt naturligt och inte en konstig framåtlutande gång som man alltför ofta ser hos folk ute på lederna.

Kom ihåg att om man köper en Osprey på affär så skall man både få prova och byta ut både axelremmar och höftbälte så säcken sitter perfekt. Själv har jag en large säck med ett medium bälte. Hägglunds hade inget medium bälte löst så man plockade helt enkelt löst ett bälte från en medium säck och satte på min säck. Stort tack för det.

När det gäller möjligheten att använda delar av sin säck som dags/toppturs-säck så har jag alltid tyckt att det verkat mer som reklamtrick än något som faktiskt går att använda. Så när jag skulle upp på Kebnekaise så tog jag helt sonika lös topplocket och spände fast det på höftbältet och shit så förvånad jag blev. Det fungerade klockrent att stoppa ner regnkläderna, en 0,5 liters petflaska, några snickers och en stor bylsig ylletröja och det satte fast på höften.

Slutord - om du funderar på en säck i 60, 70 eller 85 (måste beställas från USA eftersom den inte tas in i Europa) litersklassen och inte tar dig en allvarlig funderare på Ospreys underbara säck så kan jag inte mer än beklaga.

Liknande produkter: Fjällräven Trader 70L, Haglöfs ShoSho 60L, Lundhags Motion 100L, Osprey Crescent 110L samt ett otal andra säckar i mindre storlekar

Köpplats: Äventyrsbutiken AB

Kommentar: Min första egna riktiga ryggsäck, så har inte så mycket att jämnföra med. Har burit den ca 5 dagar vintertid och 10 sommartid, ägt den sen nästan ett år tillbaks.
Och oj va nöjd jag är! Sitter som en handske på min rygg och fungerar bra till mycket, stramar jag åt bärsystemet lite så kan jag springa med den utan att den hoppar runt.

Köpte direkt i butik för att få gjuta höftbältet, blev en hundring dyrare än på tex addnature, men det var klart värt det.

+ Sitter väldigt bra på mig
+ Gjutet höftbälte är skönt!
+ Midjeväskan är jättebra, den rymmer ett par liter och går att komprimera, går även att fästa saker utanpå!
+ Känns väldigt genomtänkt.
+ Höj och sänkbart topplock.

- Fick lite skav i ryggslutet av airscapesystemet när den var lite felinställd, men sen gick det som en dans.
- Ett spänne som håller ner topplocket girk sönder i sommras, dock ingen fara, och inte Ospreys fel.
- Den kitchiga orangea färgen tas inte in i europa

Köpplats: Utebutiken i Umeå AB

Pris: 1995

Kommentar: Väldigt bra ryggsäck. Enkel, inte massa krimskrams - funktionerna är välgenomtänkta och enkla.
+ Topplocket som görs om till midjeväska är genialiskt!
+ Skön. Otroligt väl avlastande midjebälte.
+ Tålig, riktigt tålig.
+ Kompabilitet med Ospreys mini-ryggsäck "Solo", som fästs på ett enkelt sätt utanpå Aether.
+ Snygg. Inte konstig uppseendeväckande design, ger intrycket av en gedigen äventyrsryggsäck.

- Inga enormt bra komprimeringsmöjligheter.

Liknande produkter: Haglöfs Sec, Haglöfs Matrix

Köpplats: Addnature.com

Pris: 1895


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.