Haglöfs Climber 65

» Ladda upp produktbild

Haglöfs Climber 65


Tillverkare: Haglöfs
 
Betyg: 4.434.434.434.434.43
(betyg 4.43 baserat på 7 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 1 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Alla balla detaljer samt att den verkligen håller för mycket missbruk

Minus:Isyxefästerna samt utrustningsslingorna

Kommentar: Tittade runt å hittade recentioner på min gamla slitvarg som tog ur produktion typ 97 eller nåt, och skulle bara vilja säga att nedanstående recentioner tävker det mesta, otroligt välsydd med smarta finesser förutom utrustningsslingorna som jag har svårt att hitta nån bra nivå på. Rymmer prylar som fan och om man fyllt hela säcken så kan man pynta den likt en julgran med hela racket, ser inte klokt ut och väger värkligen som fan men praktiskt.
Ser dock ganska dum ut när den inte är fullpackad med locket som hänger ner på mitten av ryggan.
Jag har dessutom på det hela taget väldigt svåst för isyxe fästen av det här ögleslagen utan föredrar att ha dem på sidan eller i extrema fall mellan ryggen och bärsystemet.

Plus: Bärsystemet och flexibiliteten.

Minus:Måste vara fullpackad, annars glappar locket.

Kommentar: Detta är enligt min mening en av de bästa svenska alpina klättersäckar som någonsin har funnits på marknaden. Det är nog bara klättermusen som lyckats bättre. Det är mycket synd att de nu är tagna ur produktion men kan hända att det finns någon enstaka säck som ligger och dammar i nån affär och med tanke på att den tål väldigt mycket stryk så är det kanske lönt att försöka hitta en begangnad om någon vill avvara en sådan trotjänare.

Plus: allt utom bärsystemet

Minus:bärsystemet

Kommentar: Säcken är paradiset att packa och är det största 65liter jag någonsin sett men bärsystemet drar ner ryggsäckens betyg från 5 till 3. Man vil ju bär bekvämt och det gör man inte, höftbältet är för stort och styvt och mest bara i vägen. när man vandrar i kuperad teräng så tar det i benen. på senaste fjälvandringen med säcken så kunde jag bara använd höftbältet 1/3 av tiden.
med ett bra bärsystem så hadde detta varit den ultimata ryggan.

Kommentar: Har använt denna säck i fyra år och är mycket nöjd.
Nyligen gjorde jag ett \"packprov\" då jag, frun och vår lilla dotter vandrade under en vecka. Under denna vecka fanns följande i säcken:
1 Haglofs Tvin Peak
3 st sovsäckar
2 st thermarest
1 st MSR Dragonfly med kastruller
Kläder
Mat
Vatten
plus lite extra bekvämlighetsutrustning
Totalvikten var ca 36 kg och det klarade bärsystemet utan problem

Plus: Slitstyrkan, enkelheten, stabiliteten, priset, flexibiliteten.

Minus:Kräver noggrann packning

Kommentar: Jag har haft en climber 65 i 4 år nu och kommer aldrig att byta till något annat. Det stora facket och snölåset gör att man kan packa mycket mer än andra säckar i samma storleksklass. Med säcken komprimerad fungerar den mycket bra till dagsturer från baslägret. Mycket stabil med laster upp mot 35 kilo. Höftbältet kunde vara lite mjukare men man vänjer sig med tiden.
Detta är en mycket bra ryggsäck för den som har lite hum om hur man packar.

Plus: Bra säck, enkel.

Minus:Min säck har jag fått laga "smådetaljer", som spännen på.

Kommentar: Jorå, den är riktigt bra. Har en lite äldre variant som heter "Climber Summit 65", som jag haft med bl.a. till Pic Lenin. Fantastisk ryggsäck som hållit mycket bra, och som helt saknar "onödiga detaljer", bara enkel konstruktion, toppmatad och bra.

Saknar climber-serien. Victor-serien är riktigt dålig i jämförelse.

Plus: Inga onädiga detaljer, ingen öppning i botten, avtagbart lock.

Minus:Ej helt vattentät, man får ha en innesäck om det regnar väldigt mycket

Kommentar: Det är ju alltför sorgligt, Haglöfs har plockat bort Climber ryggsäckarna ur sitt sortiment. Jag har själv en Climber 65 och är helnöjd med den.

Den har inga onädiga detaljer, ingen öppning i botten och avtagbart lock. Med andra ord helt opyimal för klättring och andra aktiviteter. Jag ska snart köpa mig en mindra Climber säck, 35 liter.

Det verkar som om Haglöfs ersatt Climbern med Victor-serien. Inte bra alls.


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.