Haglöfs bärstol



Haglöfs variant av bärstol. Har funnits på marknaden i flera år med ett liknande utseende.


Tillverkare: Haglöfs
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Liten och smidig, lätt att ta med sig under barnvagnen

Minus:Ranglig, kan inte stå själv, obekväm att bära.

Kommentar: Det här är bärstolen som prenumererar på bottenplatsen i de flesta tester som görs (Utemagasinet, Vi Föräldrar m.fl.) och orsaken till det är inte så enkel som den kan verka - att den skulle vara dålig.

När vi köpt vår bärstol blev vi grymt missnöjda, den är ranglig, den sitter inte speciellt skönt på bäraren och när barnet blir trött och lutar huvudet känns det ibland som det ska ramla ur.

Efter ett tag kom vi underfund med att bärstolen passade som hand i handsken att ha med sig som komplement till barnvagnen om man ska handla, gå på utställning eller bara ta en längre promenad och det är skönt för barnet att kunna byta färdsätt. Eftersom Haglöfs bärstol är så pass liten får den plats på underredet till vår barnvagn (av ordinär sort). Mig veterligen är ingen annan bärstol så liten att man kan ha den med där (har kollat, Vaude, Everest, Norröna, MacPac m.fl.)

Man kan alltså säga att Haglöfs stol är riktad till dem som kanske inte ska ge sig ut på långa vandringar med knodden utan istället nöjer sig med att kunna ta barnet i bärstolen på utställning (rekommenderas!) eller i affären. Ska man vandra längre rekommenderas en annan modell.

Haglöfs går att få begagnad för runt 500 och begagnatmarknaden är ganska livlig (d.v.s man har goda chanser att få tillbaka pengarna man givit för sin redan begagnade om man vill sälja den igen). Varför inte börja med en Haglöfs bärstol när barnet är litet och bära det korta perioder på stan. Passar det knodden är det bara att sälja den och köpa en bättre, mer vildmarksanpassad modell.


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.