Camelbak Zoid 70

» Ladda upp produktbild

Vattenbehållare med slang till munnen.


Tillverkare: Camelbak
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Fungerar i princip som förväntat

Minus:Isoleringsförmågan kunde vara bättre

Kommentar: Inför denna långfärdsskridskosäsong köpte jag en Camelbak Zoid 70. Det har alltid kännts bökigt att ta av sig ryggsäcken för att dricka. Framförallt när man jobbar mycket så är det ju så viktigt att dricka.
Jag valde Zoid 70 eftersom den var vinteranpassad. "Vattentanken" ligger i isolerad påse, slangen är isolerad och munstycket är speciellt vinteranpassat. Det finns en annan modell Zoid 40, men den är mindre. Zoid 70 rymmer nästan 2 liter, vilket man vill ha om man är ute en hel dag och åker.
Nu har jag åkte med den ett tiotal gånger. Ja, jag dricker oftare. Men man glömmer gärna att man har den med så man får skärpa sig så att man verkligen dricker när man har möjlighet. Det går bra att dricka och att åka samtidigt. Man behöver dock två händer dels när man skall ta fram munstycket, och dels när man sätter på munstycksskyddet efter man druckit. En gång när jag valde att ha drickvattenflaska istället för Camelbaken så kände jag det som en stor nackdel. Jag har redan blivit van vid den.
Isoleringsförmågan är jag lite missnöjd med. En gång när jag startade i -10 grader frös vätskan i slangen. Jag har dock fått tipset att blåsa tillbaka vätska i behållaren efter man druckit. Det kanske är nöfvändigt vid riktigt kallt väder. Vätskan i vattenbehållaren blir lite väl kall efter en 5-6 timmar ute i kylan. Vanlig vattenflaska med ullstrumpa över är nästan varmare.
En annan negativ sak är att isoleringen till slangen inte
är fäst vid munstycket. Den glider gärna ner på slangen
så att det blir en bit oisolerad slag vid munstycket. Jag har satt lite tejp för att försöka hålla kvar isoleringen. Det fungerar hyfsat.
En svårighet är att torka behållaren efter man använt den. Det finns en speciellt torkställ för Camelbakpåsar. Det kan vara värt att satsa på en sådan.
Annars är jag nöjd med köpet.


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.