The North Face Beeline 900



Ultralätt dunsäck för sommarbruk.


Tillverkare: The North Face
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Extremt lätt, bra passform, hög kvalitet, bra loft

Minus:- (Kan de inte göra en säck fylld med helium?)

Kommentar: TNF Beeline 900 är en ultralätt sovsäck. Ingen dragkedja, tunnaste Pertex-tyg och dun av 900+ fillpower. Säcken fluffar upp fint direkt man packat upp den, och nedpackad är den mycket liten. Huvan är enkel men funktionell och regleras via två stroppar genom samma dragsko. Finns dessutom på rea lite varstans i Europa och USA, vilket är bra med tanke på riktpriset (2500+ kr).

Vikten anges till 545g vilket stämmer bra (inkl packpåse), och längden passar upp till 180 cm, vilket också stämmer för mig (184 cm) som sovit gott.
Tempgränsen anges till -1 C, och om detta är komfort- eller extremtemp anges inte. Tyvärr(?) bjöd vår sensommarfjälltur inte på några riktiga frostnätter, så jag har ej tänjt tempgränsen än. Däremot har säcken samma loft som en ME marathon 300 med komftemp 0 C, så jag misstänker att -1 är komfortgränsen. [EDIT: Och ja, detta stämmer. Sov gott i natt med flera minus utanför tältet och enstaka minus i tältet].

Lite dun läcker genom i sömmarna, men inte allvarligt. Trots den låga vikten känns säcken inte skröplig. Inget att anmärka på således.


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.