Osprey Argon 85En mycket rymlig och väldigt lätt flerdagarsryggsäck med många smarta funktioner.


Tillverkare: Osprey
Tillverkarens produktsida
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: mycket hög komfort snillrika finesser mycket låg vikt (2,8 kg för 88 liter) mycket lämplig för längre turer (med bärvikt på 20-35 kg)

Minus:Inte den bästa ryggsäck för den som inte gillar lite lull-lull, remmar osv. Avbärarbältets sidoremmar måste dras åt ibland för att inte svankstödet ska fallera när man bär tungt. Regnskydd ingår ej.

Kommentar: Aluminiumramen gör det möjligt att få en mycket bekväm ryggsäck (packvolym 88 liter i L-versionen) som endast väger ca 2,9 kg!
Jag har nu testat den under 25 dagars vandring (uppdelat på två längre vandringar:14 dagar, 4 dagar , samt ett antal endagarsturer). De extravadderade axelremmarna och det formbara avbärarbältet har en stor del i komforten. Om man vill öka komforten ännu mer kan man köpa en bredare och mer vadderad variant av avbärarbälte.

Mängden av finesser bidrar till det positiva intrycket: Stor frontficka, plus en ytterfrontficka i stretch (perfekt för sandeler eller lättåtkomliga regnkläder). En öppen sidostretchficka, topplock som går att ta av och göra till en "fanny"-pack för toppbestigningar eller smådagsturer, stavhållare på utsidan, remögla för yxa, samt extraremmar för liggunderlag vilka även kan användas för att skapa en egen "ryggsäck" av camalbacksäcken, om man bara behöver vatten med sig. Alla de fasta remmarna på utsidan gör också att man lätt kan komprimera säcken om man inte bär full packning.

Liknande produkter: Arcteryx Bora 80
Norröna Nansen 80
Haglöfs OXO 75

Köpplats: Addnature.com

Pris: 2850

 

Logga in