Fjällräven Stratosphere II

» Ladda upp produktbild

Stor baslägersäck.


Tillverkare: Fjällräven
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Kommentar: Fjällräven Stratosphere II

Princip: Softpack med ”semiram”, hög smal alpin design.
Färg: Svart/tråkgrå (skiten syns ju i alla fall inte…)
Volym: 75 liter enligt Fjällräven (den är STOR…)

Har främst använt denna säck som ”trossäck” vid resor av olika slag, vilket har inneburit att jag har burit mycket tungt (alpinpjäxor, spade…) med en mindre ryggsäck som handbagage + 10 kg skidor runt halsen. Och då blir ju självklart inte bärkomforten den bästa…
Eftersom jag är kort (173 cm) så innebär denna nedlastning att höftbältet kommer väldigt lågt, men när jag köpte denna säck var det få andra på marknaden som var anpassade till korta personer.
Valde denna ryggsäck pga ”semiramkonceptet”. Det innebär att förutom de vanliga aluminiumstavarna i ryggen så har den här säcken två tunna rör längs sidorna som ger lite ytterligare stadga utan att vara i vägen på samma sätt som en riktig ram.
Fungerar det? Nja, kanske – men det blir ju ändå inte som en riktig ram.
Jädra massa remmar och daisychains och annat lull-lull som man ju ändå inte har användning av på en så här stor säck! Det enda de gör är att fladdra omkring och fastna överallt samt vara till allmänt besvär. Kolsvart insida gör det omöjligt att hitta sakerna i mörkret.
Skulle jag köpa en stor säck idag skulle jag nog välja en Lowe med Crossbow-systemet, Arcteryx eller Klättermusen. Men visst, säcken funkar och har varit med på en del turer och så himla kass är den ändå inte. Men mer än en trea blir det inte.
För den som tycker att det är kul att släpa med ännu mer grejer så finns det sidofickor att köpa till.
Vet ej dock om denna säck fortfarande tillverkas.


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.