Black Diamond Deploy 7 Shovel

Black Diamond Deploy 7 Shovel

Smidig spade med utdragbart skaft: Skaftet dras ut ur bladet och låser sig själv i utdraget läge. Går blixtsnabbt och du är redo att skotta på ett ögonblick. Inga lösa delar, inget krångel.

Deploy 7
Vikt : 700g
Längd : 65cm utfälld
Längd : 46cm ihopfälld

Finns även en mindre variant. Heter då Deploy 3.


Tillverkare: Black Diamond Equipment
Tillverkarens produktsida
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Lätt, Robust, Pålitlig, Monteras (dras ut) snabbt, Bladets form.

Minus:Högt pris.

Kommentar: Stod i valet och kvalet om jag skulle köpa Deploy 7 för ca 800kr eller en 2-delad spade för halva det priset. Köpte Deploy 7 och har inte ångrat mig en enda gång under de 4 åren jag ägt spaden. Trodde att den skulle vara ganska vek då den väger relativt lite. Men jag har grävt solgropar genom stenhård skare flera gånger och spaden är fortfarande som ny.

Skaftet dras snabbt ut ur bladet och den är klar att gräva med. Har med den varje gång jag är på skidtur, skotertur, pimpeltur osv. Utöver det har jag den alltid i bagaget i bilen. Har använt spaden väldigt mycket, alltid lika nöjd efteråt.

Bladet är så bra utformat att den är ruskigt effektiv att gräva med. Även vid längre turer då spaden är utomhus länge och utsätts för snö, slask och vatten som medför isbildning så är det inga problem att dra ut skaftet.

Den må kosta en hel del. Men efter 4år med spaden så kan jag säga att den är värd varenda krona.

Pris: 800


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.