Arcteryx Gamma LT



Softshelljacka i Schoeller Dynamic utan membran


Tillverkare: Arcteryx
 
Betyg: 4.54.54.54.54.5
(betyg 4.5 baserat på 2 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 1 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Lätt och vindtät, skönt material

Kommentar: Denna jacka är lätt och skön och fungerar perfekt för t.ex. vandring. Däremot skulle jag aldrig springa i den eller utöva någon mer svettig idrott ty för sådant är den för tät. Den är som skrivits tidigare inte särkilt motståndskraftig mot regn (även om den håller regnet stången betydligt bättre än en t-shirt). Å andra sidan har inte Arc teryx avsett att den skall vara regntålig heller.

Köpplats: Naturkompaniet Vasagatan

Plus: Snygg, bekväm, vindtålig

Minus:Obefintligt skydd mot regn

Kommentar: Jaha, så har min Gamma LT om inte hårdtestats så åtminstone testats tillräckligt för att få ett välgrundat omdöme.

Arc´Teryx är inte kända för att producera dåliga produkter till lågt pris, utan raka motsatsen. Mina förväntningar på den här jackan var utifrån detta ganska uppskruvade. En bidragande orsak till de höga förväntningarna var också att jag efter att ha gått igenom troligen hela stockholmsutbudet på softshelljackor kom fram till att den här verkade bäst (för MIG / MINA behov notabene!).

Men stod den pall för förväntningarna då? Både ja och nej. Ja för att den sitter som en smäck på kroppen, tajt men ändå bekvämt, utan att hindra rörelseförmågan. Vind klarar den utmärkt, och riktigt snygg är den också. Nej enbart för att den klarar regn ungefär lika bra som en bomulls T-shirt. "Wheater resistant" står det på Arc`Teryx hemsida, visst en solig dag med blåst möjligen, men inte när det regnar.

Så någon skaljacka är Gamma LT inte, men väl en mycket snygg, och bekväm stretchig vindjacka att ha närhelst det inte regnar. Ett plus i sammanhanget är att den INTE är fleecefodrad, vilket gör jackan mer flexibel och användbar även vid hårdare ansträngning såsom cykling, löpning mm.

/ G


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.