Black Diamond Equipment Express Icescrew



Isskruv med snabbvev


Tillverkare: Black Diamond Equipment
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: En bra skruv med bra bett

Minus:Ingen vev.

Kommentar: Dess skruvar har hängt med i rätt många år nu. Skruven som sådan är väldigt bra och skär fint även i hård is men saknar inbygd vev. Den saknade veven återfinns däremot på Blck diamonds andra isskruv "turbo express" och det jag undrar är varför denna skruv fortfarande finns i sortimentet? Även med tanke på alpin klättring och låg vikt så verkar dessa väldigt få gram försummbara(det skiljer 13 gram mellan en skruv med vev och utan).

Att veven inte finns gör skruven mycket långsammare att placera. Med övning så kan man iofs. veva i den med handflatan tryckt mot hängaren, men det blir inte alls lika smidigt som modellen med vev.

Dock så är själva skruven identisk med turbo expressskruven som har vev, och skruvens förmåga att skära isen är den samma.

Kommentar: Skruven som inte behöver recenseras eftersom det är den bästa på marknaden.
Har denna och CM Laser och veven är överlägsen på expressen.
Det enda negativa jag har att säga är att skruven inte tar två karbiner (vilket KAN vara användbart i vissa givna lägen) samt att hängaren i CrMo rostar (men vem bryr sig?). I affär är den snuskigt dyr, köp på tex Sportsnet eller Barrabes i stället.


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.