Haglöfs Sho-sho 3000"Vanlig" ryggsäck av enkel modell.


Tillverkare: Haglöfs
 
Betyg: 4.274.274.274.274.27
(betyg 4.27 baserat på 11 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 0 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Mångsidigheten

Minus:Lite sladdrig

Kommentar: Man borde aldrig recensera en ryggsäck, förrän man brukat denna i minst fem år.
Tyvärr försvinner mycket från marknaden innan denna tid gått.

Jag har använt min Sho-sho 3000 i ungefär sju år. Under denna tid har den används mestadels till korta dagsturer, till handelsboden osv. Till detta har den fungerat klanderfritt.

Den största fördelen med denna säck är ändå att den kan användas som packpåse i Alaskan (måtten stämmer). Sen har man en utmärkt dagtursäck för fiske, foto och dyl.

Sammanfattningsvis: En bra, slitstark och mångsidig säck.Lite sladdrig dock, men ändå överlägsen min gamla Lill-Järven.

Plus: Skön, slitstark, bra pris, lättpackad

Minus:Svår att komprimera

Kommentar: Varför recensera en säck som inte tillverkas längre? Jo, för att ge lite perspektiv till övriga och kommande ryggsäckar.

Nötte min Shosho 30L i 12 år. Den används numera mest att bära fiskegrejer och motorsågsbensin i, eftersom den med åren tappade formen och fick en del blessyrer. Bar flera gånger mer än 20 kg i den och visst, den var sladdrig att bära tungt i, men den höll. De 30 litrarna var väl tilltagna, och det cylindriska huvudfacket med platt rygg var lättpackat. De tretti litrarna räckte precis till en dags- eller helgtur, även med tält etc. Dessutom lätt att packa på utsidan tack vare alla hålband.

Plus: Inget lull-lull, billig, hållbar

Minus:Att man aldrig behöver köpa ny.

Kommentar: Jag har haft den i åtminstone 8 år nu, och visst - den kanske inte är så klar och fin i färgen längre, men den håller fortfarande! Har haft den som skolväska, på den tiden det begav sig, och sedan som träningsväska, som dagsturssäck, jag har haft den till helgturer med tält(!)och ända tills alldeles nyligen tjänstgjorde den återigen som skolväska. Nu har jag försett den med sidfickor och grenband och har på ett mycket enkelt vis skapat en skridskosäck.
Jag har svårt att förmå mig att köpa nytt, när det jag har faktiskt fungerar. Och jag måste nog tillstå att det nog är lite tråkigt att inte vara "tvungen" att köpa ny säck = välfärdsproblem!

Kommentar: Jag har använt min ShoSho 3000 flitigt. Jag har sprungit med den på ryggen med en packning på drygt 10kg, jag har cyklat mtb med den när den har varit fullpackad, jag har använt den som en vardagsrygga, mindre vandringsrygga osv...den har hållit i alla situationer!

Men jag är inte helt nöjd med den. Jag upplever den som lite svårpackad, lite för tung. Midjebältet är dåligt, sitter bara hårt mot magen. Topplocket är lite sisådär tycker jag. Har man inte packat ryggsäcken full så faller topplocket ner och skuttar omkring, om det är saker i det. Men den var billig och man får mycket ryggsäck för pengarna om man inte är allför aktiv med den. Jag menar att den är lämpligast för dagsturer och lättare friluftsliv. Som cykelrygga tycker jag den är värdelös.

Plus: Otrolig kvalité!

Minus:Topplocket.

Kommentar: Jag köpte min Shosho 3000 hösten 1992, och har använt den stort sett dagligen. På resor, som dagstursäck på fjället, som packspåse till min Haglöfs Alaska (mod 1989), i plugget och nu på jobbet. Inget har gått sönder ännu, fast resåren i lockets kant är nästan helt slut...

Skall man kommentera något så är det dels att topplocket kläms ihop när man drar åt spännet hårt, varför ömtåliga saker kan krossas, och att det på min gamla modell inte finns så många externa fästpunkter.

Plus: sköna remmar, enkel och funtionell.

Minus:svettig rygg.

Kommentar: Denna säck har jag använt till det mesta, har tom burit tält och sovsäck med den. Fungerar även perfekt som vardagssäck. Ren design, bra med kompressionsremmar. Jag har även satt resårlina på fästena i sidan för att enkelt kunna sätta fast liggunderlag m.m. med en lös sidoficka på ena sidan och liggunderlag på andra blir det en perfekt säck för kortare turer.

Plus: Kvaliten

Minus:Har lite tunn ryggplatta

Kommentar: Jag har haft min i snart fyra år och har inget att klaga på. Den har hållit och den sitter bra på ryggen.
Med andra ord en toppen ryggsäck

Plus: Kvaliten

Minus:lite tunn rygg

Kommentar: Jag har haft min i snart fyra år och har inget att klaga på. Den har hållit och den sitter bra på ryggen. med andra ord en toppen ryggsäck

Plus: Kvalite. Lätt för sin volym. Pålitlig.

Minus:Ryggventilationen.

Kommentar: Finns egentligen inte så mycket att säga om den här, det är en bra säck. Jag vägde den igår, och om min våg stämmer väger den ett halvt kg, vilket är helt ok. Stryktålig, jag använder den dagligdags när jag går i skogen eller handlar mjölk eller går till jobbet/högskolan. Jag köpte min i april 99 när min förra gick sönder (armens gröna modell 'Älgapungen') och den har inte gett minsta antydan till att gå sönder än. Jag blev less när jag glömde den på tåget till Rotterdam, (men jag fick tillbaka den till slut).

Om man ändå ska säga något dåligt om den så tycker jag att den inte har bra ryggventilation, och den kunde sitta bekvämare, men det är inte så det stör.

Uppdatering augusti 2009:
Nu har jag använt säcken i tio år. Sedan jag köpte den har spännena till toplocket gått sönder, bägge två. När jag köpte nya i en friluftsbutik fick jag reda på att de nu är ersatta med en ny modell med en ny sorts plast som enligt uppgift inte ska gå sönder lika lätt. En vända till skomakaren och 100 kronor senare är säcken redo att använda igen. En sak som slitits efter dessa år är gummeringen på snölåset i toppöppningen. Otaliga öppnande och stängande av säcken har till slut tagit ut sin rätt. Detta är helt ok slitage för att säga det minsta efter tio års regelbundet användande.

Eftersom jag lyckats få ner min basvikt till drygt fem kilo exklusive ryggsäck var jag på jakt efter en mindre ryggsäck till mina turer, min gamla 60-liters började kännas för stor. Valet föll på min ShoSho och efter en provtur gav den bra resultat. Acceptabelt bekväm för sin storlek (liten ryggsäck = oavancerat bärsystem) och jg tänkte inte så mycket på att jag hade 10 kilo på ryggen när jag gick med den.
En fördel med denna säcken är att det längs sidorna går två band med hål i på respektive sida. I dessa kan man sätta i olika band och snören och på så sätt få fast utrustning på utsidan. Tarpen, yxan, liggunderlaget och en vattenflaska går på på detta sätt. Just nu verkar det som om den här ryggan är vad som kommer att användas av mig på sommarturer i framtiden, efter att jag mekat lite med packningen i övrigt.

Kommentaren om dålig ryggventilation kvarstår, även vid normala sommartemperaturer blir jag plaskvåt med den här ryggsäcken på ryggen. Det och att den är lite lös och sladdrig - särskilt efter tio år - är väl egenligen det enda dåliga med denna modell.

Uppdatering januari, 2012:
Efter att ha haft säcken i 12 år börjar tyget i bottendelen slitas ut. Man ser ljuspunkter som värsta stjärnehimlen när man kör ner huvudet i säcken, och tyget är sådär extremt mjukt och följsamt så det är oroande. Nu funderar jag på att antingen skaffa en annan säck och pensionera denna gamla trogna vännen, eller om jag ska gå en sväng till skräddaren och försöka förstärka bottendelen.

Pris: 600

Kommentar: ShoSho 3000 är nog den bästa allroundsäck som jag har provat. Har själv haft en under 7-8 år och det är fortfarande min favorit. Visst finns det säckar som är bättre för speciella aktiviteter, men den enkla utfromningen av ShoSho 3000 tillsammans med kompressionsremmar gör att den lätt går att anpassa för de mest olika aktiviteter. Åtrdagna kompressionsremmar i toppen och vettig packning gör den till en bra skidsäck och med utspända remmar blir det en bra tursäck. Jag har anvånt säcken till allt mellan svamp/bär-skogen till glaciärvandingar och dessutom till så skilda aktiviteter som skidåkning till storstadsvandringar och resor.
Med ett par extra packfickor på sidorna har jag även använt den som en mellanstor tursäck.
Om jag ska försöka hitta något inte fullt så bra att väga upp alla de positiva omdömena skulle det möjligen vara att det blir en hel del lösa remmar att hålla reda på/fästa om man använder den utan så mycket packning i (inte särskilt ovanligt på säckar!)
Med andra ord en slitstark allroundsäck till ett vettigt pris. Ksnske inte den mest flashiga säcken men vettig och mycket användbar.

Lennart

Plus: Priset, användbarheten, slitstyrkan.

Minus:Går inte att ha till mera avancerade aktiviteter.

Kommentar: Haglöfs Sho-sho 3000 är en mycket bra all-round säck som går att ha till lite av varje. Allt ifrån skolryggsäck till något att packa en sovsäck, ett kök och ett liggunderlag i när man skall ut och övernatta i till exempel ett vinskydd.
Säcken är slitstark och mycket bekväm jämfört med konkurenterna i förhållande till sitt pris. Prisvärd alltså. Vill man ha en slitstark säck till lite mindre avancerade ändamål till ett bra pris (ca 500 kr) är Sho-Sho ett självklart val.

Logga in


Glömt namn/lösenord? Logga in med Facebook

Tips!