SeaHawk GrönlandspaddelDelbar kolfiberpaddel av Grönlandsmodell 220-230 cm


Tillverkare: SeaHawk
Tillverkarens produktsida
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Låg vikt, delbar

Minus:Ömtålig och du blir blöt

Kommentar: Jag är total nybörjare så jag har i princip ingen erfarenhet av andra paddlar. Jag började paddla med en vanlig paddel men upplevde värk i axlar och leder. Sannolikt berodde detta till stor del på dålig teknik, men jag läste att grönlandspaddlar skulle vara mer skonsamma.
Jag upplever att paddlingen känns skonsammare men jag tror inte att paddeln passar om man vill komma väldigt fort fram. Dessutom blir jag mer blöt jämfört mot en vanlig paddel. Det finns inga droppringar och normalt hållar jag händerna där bladen börjar, vilket innebär att händerna ibland doppas ner i vattnet. Detta är inga problem nu på sommaren men när det blir kallare så är det nog inte lika skönt. Då är det nog bra att skaffa ett par handskar.
Paddeln är väldigt lätt, endast 635 gram. Med min första paddel blev jag trött i armarna efter ett tag eftersom jag inte är så stark. Med denna paddeln känns det som att jag kan paddla hur länge som helst.
Även om paddeln förmodligen är ganska tålig så vågar jag inte riktigt använda den för att knuffa ifrån mot stenig sjöbotten eller liknande. Då använder jag istället en enklare paddel med plastblad.

Kundservice: Bra service. Jag fick en för kort paddel men det var inga problem att byta.

Pris: 2499

Logga in