Tahe Marine Reval MiniNågot kortare och smalare havskajak. Uppnosig med lätt v- botten. Sekundärstabil. Låg packvolym. Tre skott varav ett är ett s k fikaskott. Skädda eller roder.


Tillverkare: Tahe Marine
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Stabil, rolig, snygg, mångsidig

Minus:Liten packvolym

Kommentar: Reval Mini är en kajak för den mindre paddlaren. Själv är jag 166,5 cm och väger under 55 kg och mig passar den perfekt både i sittbrunnsbredd och i vindfång. Kajaken är byggd för att kunna svängas genom lutning och finns därför med skädda. Roder kan också fås. Den är relativt primärstabil men framför allt mycket sekundärstabil trots sitt snabba utseende. Den är rolig att surfa med, den tar vågor väl och man slipper att bli helt översköljd trots full packning. Det finns gott om utrymme för fötterna även vid roderanvändning. Packluckorna är av gummi och mer följbara än många andra kajakers luckor, något som gör dem smidigare att stänga eller öppna - särskilt ute på vattnet. Till skillnad från många andra kajaker är denna från början helt tät så man kan lätt millimeterpacka den utan att använda packpåsar som tar plats och skapar klumpiga former av det nedpackade.

Liknande produkter: Trapper Bonita, de är väldigt lika.


Fjälledarens tips: Så packar du lätt och når längre

Ibland får man ut mer av naturupplevelser när man tar ut svängarna. Fjälledaren Oskar berättar hur han hittar en större frihetskänsla utomhus.