Sangean MMR-88En liten bärbar nödradio FM/AM som kan drivas med laddningsbart batteri via USB, dynamovev eller solpanel. Radion har även en lampa som kan avge nödsignal, samt en ljudande nödsignal.


Tillverkare: Sangean
Tillverkarens produktsida
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Bärbarhet, ljud.

Minus:Det medföljer ingen elkontakt till USB-kabeln, d.v.s. av den typ som Apple tillhandahåller till Iphone. Sådan får inköpas separat. Se t.ex. https://www.elgiganten.se/product/mobil-tele-gps/laddare-och-kablar/ETAU90EWEGSTD/samsung-micro-usb-laddare-vit. Det hade även varit bra med en intern sladdvinda till USB-sladden.

Kommentar: Sangean MMR-88 är en bärbar liten radio som fungera bra i utelivet generellt men även i en krissituation (myndighetsinformation ges särskilt i Sveriges Radio P4).

Den är lätt (400 gram) och liten (ca. 15x6x8 cm), drivs via ett laddningsbart batteri med hjälp av olika energikällor: dynamovev på baksidan, solceller på ovansidan eller med medföljande USB-sladd, som kan kopplas till allehanda USB-kontakter.

FM-radion har god mottagning (Sangean är kända för sina fina radiodelar) och ljudet är överraskade bra för att komma från en så liten apparat.

Radion är mycket enkel att använda. Nitton stationer kan förinställas.

Solpanelerna kräver direkt sol för att fungera.

Pris: 859

 

Logga in

Tips!