Silva M4



En pannlampa med med tre dioder och har tre olika ljusläge plus blinkande. Drivs av tre AAA batterier. Vikt med batterier 80g.


Tillverkare: Silva
 
Betyg: 3.833.833.833.833.83
Batteritid: 
(betyg 3.83 baserat på 6 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 1 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Kommentar: Usel kvalitet. Höll i ca 2 månader. Som gammal orienterare har jag tidigare förknippat Silva med kvalitetsprodukter. Synd & skam att de börjat prångla ut lågbudgetskräp på Clas Ohlson. Men man får väl skylla sej själv om man tror att det ska hålla förstås...

Köpplats: Clas Ohlson

Pris: 149

Plus: Batterierna räcker bra länge, på/av-knappen tät, lätt, lätt att göra ren.

Minus:Klen konstruktion av gångjärnet, låg ljusstyrka.

Kommentar: Denna lampa har jag haft i snart tre år. Jag fick den i födelsedagspresent. Då den är min första lampa med lysdioder, har mitt lampliv förbättrats avsevärt, eftersom man aldrig behöver tänka på när batterierna kan tänkas ta slut. Den bara går och går. Och när det ändå börjar bli dags har man flera timmar med sämre ljus på sig, den dör inte direkt.
Nuförtiden finns det kraftigare LED-lampor att köpa såklart, men till närljus (i tältet, under matlagning, och för att synas på den trafikerade promenadvägen) funkar den utmärkt. Den har tre effektlägen för fast ljus, och ett läge med blinkande. Den låga ljusstyrkan gör att jag aldrig använt annat än det högsta läget.
En bra sak med den tycker jag är att utsidan är slät, med av/på-knappen tät mot smuts. Detta då jag även använder den vid bilmek, och den efteråt flera gånger behövt tvättas med bensin eller T-röd. Den är dock ingen dykarlampa, men jag har aldrig haft problem med den på grund av användning i vått väder.
Det jag haft problem med dock, är den plastplatta som huvudbandet sitter trätt igenom. På den sitter små "gångjärn" av plast för att kunna vinkla lampan upp och ner. Dom här gick sönder efter ca 1 1/2 år, varvid lampan blev i princip obrukbar. Efter kontakt med Silva skickade dom ett helt nytt huvudband med den här plastbiten påträdd, utan vare sig gnäll eller att dom ville ha nåt för det. Frid och fröjd! Men den nya höll knappt ett år... Då tröttnade jag och gjorde min egen platta, av en aluminiumplåt. Det har hållit i ett halvår hittills, and counting.
Kan jag rekommendera den? Ja, med dom förbehåll som givits. Skulle jag köpa en likadan idag? Nej. (Det finns så mycket alternativ inom LED idag, att man inte ska behöva köpa en sån här som riskerar att gå sönder.)
Lite pillrig att byta batterier på, det känns som om man bänder sönder den när den ska öppnas. Dessutom sitter det tre AAA-batterier i den. Jag hade hellre sett två eller fyra... (Min batteriladdare laddar bara jämna par.)

Kundservice: Mycket bra kundservice. Produkten i sig lite sämre...

Plus: Batteritiden, Vikten

Kommentar: Helt suverän pannlampa, väger ingenting och batterierna räcker en evighet!

Köpplats: Clas Ohlson

Pris: 399

Plus: Smidig lätt, batterisnål

Minus:Lite trög att sätta på ibland

Kommentar: Har haft min lampa i några år nu och den hänger alltid med på tältturer. duger även i flackare skidspår och vid asfaltslöpning.

Liknande produkter: Petzl tikka

Köpplats: Intersport

Pris: 299

Kommentar: Gillar M4 som extra lampa och den går även att ha runt halsen hängande när man har ex bygghjälm och behöver lite extra ljus. Men den kan även vara bra förstalampa i på tälttur. Lampan åker fram ofta när man skall laga saker i trång utr.

Köpplats: Clas Olson

Pris: 149

Plus: Den låga vikten.

Kommentar: En bra pannlampa med låg vikt på 80g så är det kanske något för gramjägaren… Pannlampan var helt klart värd pengarna och har inte ångrat köpet. Det är betydligt bättre med pannlampa än en vanlig ficklampa. Har fungerat bra både vid nattcykling och för läsning i tältet. Enda missen är att den ibland lyckas tända sig själv nerstoppad i packningen. Detta tar på batterierna.


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.