Garmin GPSmap 60

Garmin GPSmap 60

Handhållen GPS med svart/vit skärm


Tillverkare: Garmin
Tillverkarens produktsida
 
Betyg: 44444
Batteritid: 55555
(betyg 4 baserat på 1 recension)

Skriv en egen recension

Det finns 0 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Robust, stöttålig (dock var skärmen inte reptålig upptäckte jag), bra kartvisning och funktioner, mycket bra mottagning (när den väl fått kontakt, innan dess krävs hyfsat fri sikt)

Minus:Svart/vit skärm, vilket gör det svårt att skilja mellan vattendrag, vägar, kommungränser, etc. med Friluftskartan. Som tur är kan man flytta "muspekaren" och få upp en beskrivning av det man pekar på, så man kan vara säker på att den där vägen man är på väg mot inte är en å.

Kommentar: Till att börja med är detta min första GPS, så jag har inte några andra modeller att jämföra med. GPSmap 60 utstrålar kvalité och hållbarhet. Batteritiden är mycket bra, uppemot 15-20 timmar på två uppladdningsbara AA-batterier (alkaliska håller den inte alls länge på, några timmar bara, så skaffa uppladdningsbara!) Den gör vad den ska och har inte strulat en enda gång! Har haft den med på vandringar, cykelutflykter och semesterresor. Ibland kan det ta en stund innan den får kontakt med satelliterna, men när den väl fått det så behåller den kontakten även i mycket tät skog, och man kan t.o.m. ha den i väskan eller i jackfickan utan att den tappar kontakt! När det gäller överföring mellan GPS och dator använder man Garmin MapSource, och GPS'en kopplas in via USB. I början tyckte jag programmet var hopplöst omodernt och stelt, men när man vant sig vid det är det faktiskt inte alls dumt. Tilläggas skall att det kom en uppdatering efter ett tag med många förbättringar. Jag använder Friluftskartan och den fungerar hyfsat ihop med GPSmap 60 (se Minusegenskaper för detaljer). Rekommenderar denna för er som vill ha en robust handhållen kart-GPS, men klarar er utan färgskärm.

Liknande produkter: GPSmap 60 Cs, Garmin eTrex

Köpplats:

Pris: 2295


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.