Kanotidrott - 150 år av glädjeDet är 150 år sedan den första kanoten kom till Sverige. Boken uppmärksammar den engelska advokaten John MacGregors färd sommaren 1866, och skildrar hur Sverige från 1880-talet får egna kanotkonstruktörer. Riktig fart tar det när Föreningen för Kanot-Idrott bildas 1900, och samlar ett antal skickliga kanotister - både paddlare, seglare och konstruktörer.
Några personer som lyfts fram är Sven Thorell, Carl Smith och Gerhard Högborg. Boken sträcker sig ända fram i nutid och visar på bredden av möjligheter med kanoter, vare sig man är ute med en kajak, segelkanot, skärgårdskanot, faltkajak eller någon annan typ av kanot.
Boken är rikt illustrerad. 240 sidor.
ISBN 978-91-7699-170-1


Tillverkarens produktsida
 
Betygsätt gärna: 55555
(betyg 5 baserat på 2 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 1 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Bilderna, det långa tiden. Lärde mig massor.

Kommentar: Fick en nyutkommen bok i julklapp, nu har jag läst det mesta. Kanotklubben FKI har gett ut Kanotidrott 150 år av glädje. Den tar upp att det är 150 år sen John MacGregor gjorde den första kanotresan i Sverige. Sedan läser man om Carl Smith, Sven Thorell, Gerhard Högborg och andra tidiga paddlare. Många hudraåriga bilder. I början skulle en kanot kunna seglas och paddlas, runt 1910 blev det olika klasser. Sverige var ledande på att ta fram nya modeller.Trenderna har växlat mellan kanoter, kajaker, segling, kanadensare. Häftigt långt perspektiv, det var kul att läsa om moderna paddlare och kanotseglare också.

Köpplats: Adlibris o Bokus?

Plus: Unikt fotomaterial, en öppning till kanoternas långa historia i Sverige, insikt om vilken roll Sverige spelat i kanotutvecklingen.

Kommentar: Föreningen för Kanot-Idrott, Sveriges äldsta kanotklubb, har uppmärksammat att det är 150 år sen den första kanoten färdades på svenska vatten. Boken visar på 240 sidor hur kanoterna utvecklats från de kombinerade segelbara paddelkanoterna till renodlade skärgårdskanoter, kajaker och segelkanoter. Dessutom skildras verksamheten i en anrik klubb genom åren, och många olika paddlares och seglares sätt att få glädje av sin kanot.

 

Logga in