Bergans of Norway 6012 Compact Light

Bergans of Norway 6012 Compact Light

Lätt, stabilt tält för 2 personer.


Tillverkare: Bergans of Norway
Tillverkarens produktsida
 
Betyg: 4.54.54.54.54.5
(betyg 4.5 baserat på 2 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 0 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Lätt, enkelt att sätta upp, slitstarkt, bra vind- och vattentålighet

Minus:Absiden kan upplevas som liten i vissa fall

Kommentar: Tältet är stabilt och mycket lätthanterligt. Jag har använt det i allt från strålande solsken till frisk bris och ihållande regn och inte blivit besviken någon gång. Färgkodade bågar gör det lätt att sätta upp. Tältet är slitstarkt och har inte fått några skador efter användning oavsett underlag. Jag upplever det som välventilerat och har inte haft problem med fukt och kondens. Absiden rymmer utan problem två fulla 120 literssäckar, men medger inte riktigt att säckarna ligger där samtidigt som man jobbar i absiden, det blir oftast att man får flytta in dem när man är klar.

Plus: Mycket tält för pengarna. Lätt och snabbt att sätta upp.Helt ok takhöjd. Låg vikt o väl tilltagen packpåse mycket lätt att knöla ner tältet i Helt ok kvalitet 60 nätter inget har gått sönder. Har dock ej smakat på full on fjällstorm än.

Minus:Yttertältet lite snålt tilltaget så det glipar lite nere vid marken i början. Detta ger dock med sig efter ett antal uppsättningar. dragkedjan fastnar lätt. Snubbeltråd vid ingången vid absiden som gott kunde vara lite större

Kommentar: kompact light 2

Plus: 1,1 kg per person för ett rejält fjälltält. Inga uppenbara svagheter i material eller konstruktion. Hanterbart att resa för en person och direkt snabbt och lätt när man är två. Upplevt hårt väder och tältet har stått rycken bra.

Minus:Det är ett litet tält: Absiden är liten och det blir lite trångt för utrustning och matlagning. Innertältet är hyggligt brett men det är lite plats i fotändan och höjden i innertältet medger inga höga ställningar. Kondens vid govädersnätter även vid fullt uppställd ventilation.

Kommentar: Hygglig kvalite och hanterbarhet i förhållande till priset.

Liknande produkter: Hilleberg Nallo, men valde bort det på grund av priset.

Pris: 2000


Glöm allt du lärt dig om vandringsskor

Sneakers och löparskor kan vara bekväma för enklare promenader, men de är inte designade för de utmaningar som vandring kan erbjuda. Ojämn terräng, ...