MSR Reactor

MSR Reactor

Gaskök med regulator och inbyggd värmeväxlare. Brännaren ger strålvärme.


Tillverkare: MSR
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Grym vattenkokare

Minus:Lite saftig prislapp

Kommentar: Detta måste vara det absolut bästa vattenkokaren som finns ute i handeln idag. Äger för tillfället två stycken och kunde inte vara mer nöjd. Hat tidigare använt både primus och jetboil kök av liknande typ men inget kommer ens i närheten utav detta när det gäller effektiviteten och kvalitén.

Plus: Kokar upp vatten snabbare än min elektriska vattenkokare

Minus:(relativt) tungt. Kan inte användas för annat än vattenkok

Kommentar: Underbart kök när man vill ha varmt vatten snabbt.

Köpplats: Addnature.com

Pris: 1600

Plus: Snabbt, snålt, okänsligt för vind.

Minus:Begränsad effekt under minus 5, bara för vattenkok, tungt för solovandraren.

Kommentar: Går inte att laga mat med. Men köket smälter snö snabbt, fungerar ner till ca minus 5 pga regulatorn. Strålvärme gör köket okänsligt för vind. På turer där det inte blir så kallt är det svårslaget, när kylan börjar bita tar jag andra kök. Gasbehållarna töms till 99,99%. Även sista slatten ger brukbar värme. På höstvandringarna används det som gruppkokare av tevatten och lunchvatten.

Tillägg 2021-08-16

Efter att Primus tagit fram sin vintergas har köket varit med på ett antal påskturer där det smält snö i närmast fenomenal hastighet. 2014 införskaffade jag nr två och tog den första till stugan.

Allt har fungerat perfekt. Tills jag tog den med på årets sommarvecka. Näst sista dagen vid lunch råkade jag ut för brännarens fruktade överhettningsskydd. Med påföljd att brännaren slutade fungera.

Dessvärre är det omöjligt att återställa skyddet själv och brännaren måste därför skickas till MSR. Varför det inträffade är inte lätt att veta. Köket stod i ganska frisk och byig vind, en situation som jag upplevt vid 100-tals tidigare uppkok.

Outnorth har dock accepterat returen efter att ha kontaktat MSR och om returen accepteras får jag välja mellan ny produkt och pengarna tillbaka. Denna brännare är mitt andra exemplar, inhandlad 2014...Starkt av MSR att stå för sin produkt.

...efter denna fadäs har jag bestämt mig för att gå vidare med Windburner Duo istället. Eftersom brännaren är skiljd från tuben på denna version så har den inget överhettningsskydd som plötsligt kan slå till. I övrigt påminner den om Reactor genom att den tål vind och har en (nästan) lika låg bränsleförbrukning. Recension kommer...


...I stugan är den första brännare fortfarande vattenkokare...

Kundservice: Mejla och du får svar, MSR är genuint intresserade av vad du har att säga om deras grejor.


Glöm allt du lärt dig om vandringsskor

Sneakers och löparskor kan vara bekväma för enklare promenader, men de är inte designade för de utmaningar som vandring kan erbjuda. Ojämn terräng, ...