Jack Wolfskin Weight Watcher RT



Enmanstält med öppning på längssidan. Absid går längs tältet, ca 1/3 av ytan under yttertältet. Liten absid vid fotänden. Taket är upphöjt med två hörnstavar i ena änden för att öka på innerutrymmet. Sätts upp med två aluminiumstänger i olika längd och fem fästpunkter mot marken.


Tillverkare: Jack Wolfskin
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Kommentar: Använda detta tält förra sommaren i Sarek. Regnade inget alls (!) under hela turen, så jag vet inte hur bra det tål regn. Men det är i allafall extremt enkelt att sätta upp.

Att tältet skulle gå att använda för två personer håller jag som tidigare recensent heller inte med om. För en person är det rymligt och även absiden är tilltagen. Men två, ja då får man slåss om utrymmet.

Jag är 1,84 och det går utmärkt att sitta upp inne i tältet.

En nackdel, precis som för alla tält med bara en ingång, är att det går inte att sätta tvärdrag. Det kan bli outhärdligt varmt inne i tältet om solen får lov att stå på. Det blev det under min tur.

Plus: Priset. Lätt att sätta upp.

Minus:Går inte att titta ut när man stänger innertältet

Kommentar: Har använt tältet i tre säsonger nu, fjällbruk sommartid.
Tältet gör ju inte anspråk på att vara stort.... Jag rätt kort, 1,60m och jag får plats själv och min hund i huvudänden. Är man 2 m lång kan det bli tight.

Fördelar:
Tältet är tät mot regn och stabil för vind (men jag har inte provat storm!).
Mycket enkelt att sätta upp och det går fort!
En ryggsäck får plats i absiden och man kan fortfarande lätt komma in och ut utan att behöva klättra över packningen. Men det finns inte mycket till utrymme att ta in saker i tältet förutom liggunderlaget och sovsäck (även om en stor del av platsen hos mig tas upp av hunden...)

Nackdelar:
Det kan bli lite väl mycket ventilerat om det blåser, eftersom yttertältet inte sluter tät mot marken vid absiderna.
Innertältet har bara en liten glugg med myggnät, stänger man "dörren" (till innertältet) ser man inte ut...
Låg sitthöjd - kan vara svårt för långa....

Färgen kan man ju uppfatta som man vill - det blir ljust i tältet, vilket kanske inte alla uppskattar...

Vill man sitta i tältet och laga mat i absiden med yttertältet stängt bli det trångt även när man är liten.

Jag har aldrig provat att "bo" stationär i tältet en dag eller längre (tänkbart vid dåligt väder) - det skulle nog kännas lite väl instängd...

Allmänt:
När jag valde tält var det just priset som avgjorde. Vikten tyckte jag var också ok. Jag kan definitivt inte klaga över kvalitén. Däremot har jag sett tältet marknadsföras som "2-manstält när man känner varandra väl" - Det måste innnebära att man konstant ligger ovanpå varandra...låter jobbigt...;-)

Ett bra nybörjartält, tycker jag, när man inte vet om man trivs med vandring. Det jag saknar mest är att innertältet inte erbjuder en möjlighet att se ut och kunna njuta av utsikten när man sitter inne i tältet på kvällen och myggen surrar...


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.