Marmot DriClime Windshirt



Jacka för hög fysisk aktivitet.


Tillverkare: Marmot
 
Betyg: 4.364.364.364.364.36
(betyg 4.36 baserat på 11 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 3 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: funkar men d finns bättre

Kommentar: Står emot regnskurar och de flesta snöbollar, en skitunge fick dock in en kanon träff i armhålan där det bara finns nät, kul för honom.
Skulle järna sett iallafall nån reflex på den om man ska amvända den som träningsjacka och inte äger(eller har glömt hemma sin)en reflexväst.
Sitter dessutom lite löst runt halsen utan någon möjlighet till reglering.

Plus: Mångsidighet

Minus:Halslinningen

Kommentar: Köpte jackan för fem år sedan och kan bara konstarera att den är det mest mångsidiga plagg jag har. Bra vid orientering på hösten direkt mot kroppen, fjällvandring på sommaren, löpning på vintern och skidåkning. Inte har den slitits heller. Den enda nackdelen är halslinningen. Den kunde vara mera flexibel, dvs ha en möjlighet att snöra ihop för att skydda bättre. Nu måste man ha en halsduk om det är lite kallare ute.

Ett bra softshellplagg från tiden innan begreppet softshell lanserades. Lika bra fortfarande.

Plus: Kvalitet, fukttransport

Minus:Ful pga passformen, passformen och ärmsluten. Ömtålig

Kommentar: Det mesta är bra med denna jacka förutom skandalöst dålig passform samt det ömtåliga tyget. Passformen passar endast personer med stor ölmage/midja och små axlar(knappast jackans målgrupp?) Men till dessa personer som dessutom inte vill använda jackan ute i naturen där den riskerar att rivas upp passar den utmärkt. Grym fukttransport samt fin kvalitet.

Plus: Vikten, "andningsförmågan", torkar snabbt

Minus:Inte mycket...

Kommentar: En kanooonjacka att vara aktiv i, framför allt i minusgrader. Använd endast den direkt mot kroppen eller med ett tunt underställ under. Växla mellan kortärmat eller långärmat och du har en träningsjacka som klarar allt från några plusgrader ner till tvåsiffriga minusgrader. Fungerar också utmärkt att ha som ett förtärkningsplagg.

Kommentar: Har använt min vid framförallt isklättring och höstbouldering och då, när man rör sig "explosivt" för att sedan stå och vila ett tag, är den fantastiskt bra. Bra ventilation fukten från svetten, samtidigt som den isolerar värmen bra och håller vinden utanför.

Dessutom tycker jag om designen.

Plus: Allsidigheten

Kommentar: Jag måste instämma i allt positivt som skrivits om denna jacka.

Lät och smidig, skön mot kroppen.
Skyddar bra emot vind
I och med att jackan inte är helt vindtät så blir fukttransporten mycket effektiv.
Jackan är värmer mycket med tanke på den ringa vikten

En allround jacka att använda alla dagar då vädret inte är extremt.

Plus: Lätt, bra passform, andas bra

Minus:Dyr, som alla bra saker;-)

Kommentar: En smidig jacka som numera följer med på nästan alla friluftsäventyr, funkar nästan alltid som jacka, skapligt vindtålig.
Extremt lätt och smidig med bra passform.
Har varianten med luva som är lite fulare men grymt skönt att ha om det börjar blåsa lite...
Bra med halkit nylon på utsidan, då funkar den bra med en GTX jacka utanpå om det blir riktigt ruskväder.


20080801 Funkar fortfarande mycket bra och följer fortfarande oftast med på alla mina turer. Har även kört med den som kvällsjacka när jag är ute med hunden.

Plus: Fungerar både som underställ, mellan och ytterlager

Minus:Den är vanebildande...

Kommentar: Ett mycket bra plagg för aktivt bruk med följande egenskaper:

+ Transporterar bort fukten mycket bra
+ Förvånansvärt bra skydd mot vind och lättare regn
+ Nätventilerade armhålor mycket bra vid tex cykling (syns inte med armarna nedsträckta)
+ Otroligt snygg (speciellt färgerna på bilden: svart/blå)
+ Mycket bra passform (på mig i alla fall)
+ Stor rörelsefrihet för armarna
+ Sydd med karaktäristisk Marmot-kvalitet
+ Finns även med tjejskärning, dock ganska fula färger har jag för mig
+ Hög värme/vikt förhållande. Den väger ca 280 g (medium) och för detta får man bra mycket bättre isolering än vanlig fleece.

- Dyr (listpris i Sverige 1400 kr)
- Mycket känslig för vassa kanter etc
- "Frackskörten" där bak. Personligen gillar jag midjekorta plagg och det är lite irriterande att sätta sig på den här pingvinsvansen hela tiden.

Sammanfattning: Ett mycket bra plagg för intensiv användning som löpning, cykling, långfärdsskridskor, skidor mm. Knappast någonting man har som ytterlager i skogen eller vid tex klättring - alldeles för ömtålig.
Dyr, men med Marmot-kvalitet och oerhört snygg, vilket i ärlighetens namn var en ganska stor anledning till att jag köpte den.

Plus: Allt utom priset!

Minus:Priset...

Kommentar: Jag köpte årets modell, som har dragsko längst ner, två sidofickor med dragkedja istället för bröstfickan och en ficka på ryggen för t.ex. kartan. Bara förbättringar enligt mig.

Jackan är helt enkelt suverän! Den skyddar mot vind, lättare regn och värmer gott. Perfekt att ha när man är ute och klättrar, t.ex. när man ska säkra sin kompis och det är lite kallt och blåsigt.

Plus: allt

Minus:Fastenr i fodert på min model!

Kommentar: Har haft en sådan ett tag! Funkar bra till allt utom när det ösregnar!
har den tidigare modellen av denna jacka! den senare skall tydligen inte ha flecefoder som man fastnar i om man är lite "frasig" om händerna.

den är bra till det mesta! löpning, cykling långfärdsskridsko, vandring mm

Saknar en dragsko nertill ibland! så man skulle kunna ha två modeller av denna jacka en med dragsko och en utan

Plus: Perfekt jacka för svettning.

Minus:inget.

Kommentar: Har använt den ett par månader nu, och blir bara mer nöjd med den. Den har ett tunt "fleece" foder som suger upp svetten och transporterar ut den i "nylon" ytterlagret....innerfodret känns nästan alltid torrt och ytterlagret torkar fort i vinden.
Har povat den på två längre fjällturer och och nu kom bara skaljackan fram när det regnade ordentligt och när det var riktigt blåsigt på topparna.
Använder den hemma också vid cykel och löpträning.....provade att använda den vid ett längre löppass i regn utan nåt under...men fick då problem med blödande bröstvårtor...så för mig funkar den bäst med en coolmax tshirt under.


Glöm allt du lärt dig om vandringsskor

Sneakers och löparskor kan vara bekväma för enklare promenader, men de är inte designade för de utmaningar som vandring kan erbjuda. Ojämn terräng, ...