Jack Wolfskin Gossamer



Jack Wolfskin Gossamer är ett bekvämt enmanstält med ligglängd på 225cm, innerbredd 90 cm och innerhöjd 75 cm. Innertältsduken är av ventilerande myggnät vilket ger mycket bra ventilation. Öppningen kan rullas upp för att ge god sikt utåt, eller för att sova under ”bar himmel” men med mygg/insektskskydd. Två aluminiumbågar och gott om fästpunkter för pinnar samt för linor. Vikt: 1550g, Packmått: 45x17cm, Färg: Grön


Tillverkare: Jack Wolfskin
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Kommentar: Jag köpte ett Gossamertält i våras (2003) och har använt det en hel del vid olika förhållanden under paddlingsturer - dvs jag har inga erfarenheter från fjällmiljö. Det är mycket snabbt och lätt att sätta upp och det behöver minimal plats.
Jag ser det framförallt som ett vår-sommar-höst tält och inte mer. Men som sådant fyller det väl sin funktion. Jag var lite tveksam till kvalitén med tanke på priset men har blivit positivt överraskad. Bra sömnad, vältejpade sömmar och många genomtänkta detaljer.
Det saknar i sort sett absid (man kan eventuellt få in skor och någon mindre sak under yttertältet men definitivt inte mer. Det är inga problem när man paddlar och har kajaken att lägga sakerna i. Innerbredden på 80 - 90 cm gör att det finns plats bredvid liggunderlaget för kläder och lite annnat. Höjden på 75 cm kan kännas i minsta laget men det går att sitta med nedböjt huvud och man kan vända sig och hämta saker i fotändan. Ytterligare 5 - 10 cm i innerhöjd skulle göra det ännu bättre.
Tältet har använts vid kraftigt och hårt regn utan problem. Även vid relativt hård vind, även det utan problem. Aluminiumbågarna är förhållandevis kraftiga, det finns ganska gott om fästpunkter utmed yttertältet och det har ju en låg profil.
Att kunna rulla bort yttertältet (sitter fast vid innertältet vid den stora bågen) och bara använda innertältet av finmaskigt myggnät och ligga under bar himmel utan att besväras av myggor eller myror är underbart då vädret är det rätta. Ventilationen är, givetvis, också mycket bra.


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.