Mountain Hardwear Trango 2 / 3.1Bästa tältserien som går at köpa i Sverige.


Tillverkare: Mountain Hardwear
 
Betyg: 4.754.754.754.754.75
(betyg 4.75 baserat på 8 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 3 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Fickor, fickor, fickor Lättare att snö glider av då duken utvändigt är slät alla pinnar är innanför.

Minus:Kondens Sämre uppsättning än konkurenter

Kommentar: Sällar mig inte till samma hyllningskör som resten kring detta tält, efter lång tids användning vill limningen till krokarna som fäster yttertältet släppa, konstruktionen med att man slår upp innertältet först, ett bök att slå upp ytter först och sen inre dels vid kraftigt regn är det inget nöje då är jag betydligt mer nöjd med Hilleberg och ser man till deras likvärdiga modell väljer jag faktiskt Hilleberg.
Dels kondensmässigt, sover egentligen oftast med båda myggnäten enbart för så mkt luft genomsläpp som möjligt men blir trots det kondens jag misstänker att det är yttertältsduken som gör det då den känns lite plastig, upplever ej samma med Hilleberg dock fördel Hardwear är ju som sagt fickorna! Verkligen guld och förstår inte riktigt varför inte Hilleberg har samma om det beror på långsiktig hållbarhet?
Den yttre tältduken går som sagt inte riktigt ända mot marken och om det är gjort för luft genomströmning vet jag inte men för mig känns det lite som med en för kort t-short dessvärre.
Absolut ett stabilt och bra tält men jag anser att Hilleberg är ett mer genomtänkt och trivsammare tält även till hållbarhet, just pinnarna till hardwear är även veckade på ett ställe vilket känns som en svag punkt.

Plus: Vindstabilitet, Utrymme , Ventilation sommartid , Förvaringsfickor

Minus:Vikt , Ventilation vintertid(Snö kan blåsa in efter botten. Använd ett annat tält på vintern eller gör en liten mur runt tältet så att snön inte kan blåsa in.

Kommentar: Vad ska man säga. Jag är mycket nöjd med tältet. När hillebergs tunneltäl (Keron) låg ner, och tog en hel del stryk, stod fortfarande trango 2. Detta innebär att tältet är oerhört vindstabilt och pålitligt. Inte ens en krokig båge i slutändan.
Kan också nåmna de goda förvaringsmöjligheterna i tältet. Ett extra plus till de dubbla ingångarna villket gör att man alltid kan gå in i lä.

Liknande produkter: TNF, Hilleberg och Mountain Equipment

Plus: Bombproof, ventilationen, kvaliteten i allt

Minus:Packpåsen skulle kunna få vara större (i synnerhet när man även har footprint med sig).

Kommentar: Bättre än så här blir det inte.
Enkelt att resa, bra ljus, otroligt många förvaringsfickor (jag har även ett litet loft), gott om utrymme, står emot allt väder (kanske är därför man knappt kan se en bild från Everest där man inte kan skymta ett sånt här tält, ok aningen överdrivet).
Det går nog inte att få dålig stuns i tältdukarna ens om man försöker.
Väldigt skönt med fönster.
Flexibelt då man kan köra med enbart yttertält, bara innertält, resa och riva det regnskyddad (genom att sätta upp yttertältet först samt ta ner det sist).

Plus: Många fickor, rymmligt, fönstret på absiden, kvalitetskänsla, snyggt.

Minus:Myggnätets konstruktion, något tugnt, footprint ingår inte.

Kommentar: Mitt Trango 3.1 är det bästa tält jag någonsin använt. I tältet finns det massor med fickor att stuva undan saker. Tre på varje långsida och två över varje ingång.

Tältet är stabilt och att hänga blöta kläder i taket blir inga problem, det känns som om man skulle kunna hänga tio kilo i taket tack vare kupolkonstruktionen.
Första gångerna som vi skulle sätta upp tältet tog det lite tid (10 minuter), men med tydliga färger på tältpinnar och ögglor ser man lätt hur det sätts upp. Det går snabbare och snabbare för varje gång.

Att man reser innertältet innan man sätter på yttertältet ser jag inte som något problem. Med lite träning och med s.k. footprints går det säkert att resa yttertältet och därefter kroka in yttertältet. Footprints är ett tältskydd för golvet.

Har nu provat att resa tältet i lätt regn och vind och det var inga problem. Innertältet väter inte igenom så lätt och torkar efter att yttertältet är rest. Golvet tål väta bra.

Tältet känns väldigt vindtåligt. Med tre personer i tältet och nästan vindstilla blev det kondens längs med sidorna från marken och någon decimeter upp. Vi frös och hade dragit igen alla ventilationsmöjligheter precis innan vi skulle sova, vilket alltså inte var bra. Det var även ganska fuktigt i luften, men det är något att tänka på.

Myggnätten fungerade utmärkt mot mygg, men en miss har tillverkaren gjort här. Liksom på Hillebergs tält borde myggnäten integreras med den vindtäta tältduken på innertälet så att man kan stänga och öppna tältet för ventilation vid behov från insidan. På Trango måste man först öppna myggnätet och däreftet kan man öppna den vindtäta delen. Funkar bra, men när myggen hänger som en tjock matta på väven utanför blir det inte roligt.

Dragkedjor, tältpinnar, sömmar och tältduk ger intryck av att vara av bästa kvalitet. Tältet känns mycket gediget.

För två personer är tältet en lyxsvit, för tre perfekt med mycket gott om plats och i absoluta nödfall kan fyra normalstora vuxna sova i det. Själv är jag 195 cm lång och tycker att längd och takhöjd i tältet är kanon.

Tältet har två absider. Den ena är stor nog att förvara tre ryggsäckar och kängor i. Den andra blir reservutrymme. Ingången är också väl tilltagen eftersom tältet inte är så lågt.

Tältet är för tre personer och med en vikt på nästan 5 kg är det kanske något tugnt. Men, med all plats och rymd som tältet har är det kanske värt det?

Väldigt bra med lysande starka färger. Mina kamrater som tog en extra paddeltur på kvällen hittade lätt tillbaka när de såg tältet på en halv sjömils avstånd.

Kommentar: Sanslöst grymt tält. Har använt det som baslägertält sommar som vinter och det är väl ungefär så högt på berget man vill släpa ett tält som totalt väger in på nästan fyra kilo. Skönt att komma tillbaka till denna fästning efter en dag på berget. Den stabila konstruktionen och de geniala fickorna gör att man kan stuva undan en hel del utrustning i taket och på sidorna. Två vinterklättrare sover mycket komfortabelt med gott om utrymme. Kolla även in TNF Mountain 25 för ett praktiskt taget likadant tält. Finish och kvalitet i en klass för sig.

Kommentar: Efter bl a 4 fjällturer är vi förtjusta i vårt Trango 3.1. Med två barn (nu 11 o 13) har det varit toppen att krypa in i den rymliga kupolen (med spänd innerduk). Vi har legat "på fel håll", vilket gett bra bredd och hög mysfaktor när alla ligger åt samma håll. Ingen kondens (pga stor luftspalt som skapas genom att innertältet hakas på bågarna), enormt vindstabilt, bra prylfack, perfekta myggnät och bra möjligehter att hänga upp tältduken, två fönster och 100% vattentätt. Behagliga färger, dessutom är det snyggt! Minus att absiderna är små, uppsättningen tar lite mer tid än för tunneltält.

Plus: Bra tält som funkar, vindstabilt.

Minus:Lite omständig uppsättning och tungt. Yttertältet slutar högt upp och gör att det blåser in och prylar blir blöta eller rullar i väg.

Kommentar: Jag har ett Trango 2 som jag gillar.Ett flertal sätt att sätta upp tältet på är trevligt.Men krok uppsättningen är lite omständig och tar tid. När det väl är uppe är det väldigt stabilt.

Liknande produkter: TNF

Köpplats: Sportkompaniet

Plus: Styrka, boendekomfort, dubbla ingångar, stora absider.

Minus:möjligtvis vikten.

Kommentar: Har använt Trango seriens tält i 4 år i många typer av väder. Äger både Trango 2 och Trango 3.1 och har även haft ett Weatherstation (samma grundkonstruktion).
Tack vare att båg-konstruktionen sitter i inner-tältet blir det både rymligare och vindstabilare än traditionella Nordiska tält. Det märks framförallt i hög/mycket hög vind, innertältet är hela tiden utspänt och fladdrar inte, har tältat i över 35 m/s med 3.1 och det skulle jag inte vilja göra med ett tunneltält..
Hardwear använder "clips", krokar, för att fästa bågarna i tältet, det gör att slitaget är i det närmaste obefintligt. Hade tidigare ett Haglöfs där tältet till slut gick sönder i Båg-kanalen pga slitage. Clips-konstruktionen gör även att luften mellan inner och yttertält kan cirkulera väldigt fritt, kondens har aldrig varit ett problem för mig.
Jag anser att Trango-serien är överlägset ALLA andra tältmodeller som finns i sverige, inkl Hilleberg som är patetiskt när man jämför boendekomfort, stabilitet och finisch.
Kan varmt rekomenderas!

 

Logga in

Tips!