Marmot Limelight 3PLimelight 3 karakteriseras av enkelhet i allt från den korta uppslagningstiden och låga vikten till det avskalade utseendet. Medan packningen ledigt får rum i absiden på ena långsidan slinker en liten familj eller till och med 3 vuxna smidigt ut och in genom öppningen på den andra.

Tältet har en enkel uppsättningsmetod där yttertältet kan häktas på efter att innertältet är rest och det går även att sova i bara innertältet. Limelight är suveränt för all typ av friluftsliv under trädgränsen och innanför ytterskärgården.


Tillverkare: Marmot
Tillverkarens produktsida
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Välkonstruerat, rejält, stadigt, självstagande, prisvärt

Minus:Nordamerikansk design (separata inner-/yttertält)

Kommentar: Välkonstruerat, rejält, stadigt kupoltält som är perfekt t ex på klipphällar. Skapligt med krokar och fickor invändigt. Rymioga absider. Jag räknkar alltid med att ett tremannatält ger bra utrymme för två pers, tre endast i nödfall, så ärdet även här.
En invändning är de två små fönstren i yttertältets dörrar. Känns onödigt, och creepy.
Den andra invändningen är att det är av nordamerikansk design, dvs man reser inntertältet först, sedan slänger man på yttertältet. Inga problem 99% av tiden men när man reser/river i ösregn är det opraktiskt.

Liknande produkter: Andra trepersonerskupoltält. På den här prisnivån fanns ingen konkurrens med linknande kvalitet.

Plus: Enkelt handhavande. Bra ventilation.

Minus:För litet för 3 man...

Kommentar: Det är verkligen ett prisvärt och bra 3-säsongstält för 2 personer, jag kan inte förstå hur man ska få plats 3 vuxna i tältet.
Man kan sätta upp det bare bones med footprint och ytterduk, för att få ett regnskydd, man kan sedan hänga i innertältet om man bestämmer sig för att stanna kvar...
Det är vädigt snabbt och enkelt att slå upp även om man är ensam.
Väl fungerande ventilation, bra vid hög markfukt och kalla nätter med låg daggpunkt. yttertältet kan bli väldigt blött på insidan men innertältet håller sig snustorrt.

Köpplats: Skövde Natur

Pris: 2295

Logga in

Tips!