Hillebergs Anaris

Anaris ovan Njunjes i Tarradalen

Lätt tält för två personer. Yellow kabel,avsedd användning varma tiden på året


Tillverkare: Hillebergs
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: God ventilation vid värme,rymligt för två och uppskattar var sin absid. Bra som väderskydd vid regn. Lättburen i ryggsäcken.

Minus:Känns otryggt vid vind på öppna höga höjder.

Kommentar: Köpte detta tält i avsikt kunna ha lättare packning än tidigare,men med tillräcklig komfort.
Efter några turer med tältplats på uppemot 950 m.ö.h i soligt men stundtals blåsigt väder är detta tält ej lämpligt för oss. Övat på uppsättning nu hemma på gräsmattan med i rätt kraftiga vindbyar och det blir bättre uppsättningar nu.
Anledning: vinden tar det under uppsättning,och det tar för lång tid för oss att få upp i rätt vindriktning och med acceptabel spänning.
Hittills har vi satt upp det på lägsta rekommenderade höjd på vandringsstavarna (115cm) för att minska att vinden tar.Svårt få till spänning etc.
Naturligtvis spelar ovana och fumlighet in,men för att använda denna tältmodell på fjälltur känns ej tryggt.
Däremot är det mysigt bo i när vädret är lugnt. Vi rymmer precis våra liggunderlag i bredd,och har varsin absid att disponera.
Saknar förvaringsficka,så det blir att ha nära- grejerna i påse.
Användning på skogstur: här är tältet mycket bra. Vi fick i höstas sova tre i det,då bara med yttertältet rest. Två långa män och korta jag i mitten.Det gick,även om de på sidorna fick acceptera viss väta från nattens regn,då de tog emot tältduken,
Att ha som rastplats under tak är väldigt bra,bara rulla undan innertältet i ett hörn,och sen koppla fast igen när man ska gå.

Pris: 7000