Hilleberg Stalon GT

» Ladda upp produktbild

Två-manstält med två absider som ett förlängt fyrmans tält av deras starkaste väv. Tunneltyp


Tillverkare: Hillebergs
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Kvalitén, vindtåligheten, rymligheten och det är sparsamt med pinnar!

Minus:Packvolymen

Kommentar: Efter att ha ägt både Tarfala 3 man och Fjällräven Expedition var det dags att köpa ett nytt tält, ett som passar paddelturer, men kanske inte lättvikts.

Stalon GT är ett tremanna med två absider, annars ganska likt ett Nammatj GT.

Under paddelfärder i Sverige och Skottland har det visat sig helt suveränt, även i riktigt blåsigt väder på små klippavsatser där
Atlantens vågor slog hårt under oss - västerut var Nordamerika!

Att ha en billig pressenning som absidgolv i "entrén" har visat sig en god idé, eftersom man då drar in mycket mindre boss och skräp!

Det enda negativa är packvolymen, som tvingat oss att frakta den
mellan tältplatser som däckslast!

http://foldingkayaks.org/gallery/Skye%2C-Scotland%2C-2004/Folkay47?full=1

Plus: Rymligt, hög kvalitet

Minus:Vikten

Kommentar: Jag har haft mitt Stalon GT sedan slutet av åttiotalet. det har hängt med på fjället, vinter som sommar. I skogen likaså och längs vår kust. Det har använts på cykelsemester.

Tältet är välgjort och har stått pall i hårt väder på kalfjället, jag valde grövre rör i bågarna för att öka stormtåligheten. Här är den enda nackdelen jag har att erinra mot tältet, kanalerna är lite trånga varför de emellanåt kan gå trögt att få i bågarna varför de måste silikonas en gång per år.

Att sova tvärsför tunneln tycker jag är toppen och den jätteliga absiden är perfekt för matlagning och samkväm.
Den rymmer även ett par cyklar på cykelsemester.

Jag tycker att det är synd att Hilleberg har slutat med tältet.

Plus: detaljomsorgen och de mycket generösa utrymmena

Minus:Kondensen överskuggar allt

Kommentar: Hillebergs Stalon GT är en produkt som är avsedd för de som har krav på verkligt gott om plats. Väven är deras mest påkostade och allt annat håller sedvanlig klass. Själv använder jag det trots sina 4,2 kilo som enmanstält i samband med flugfiske. Där behövs sällan eller aldrig de extrema marginaler som styrkan i konstruktionen ger. Man tältar oftast i skogslandet. Däremot är kondensen rena skämtet som vid en jämförelse med Compass Tarfala med aluminiserad väv och innertält av himalayabomull! Hillebergs Stalon påminner kondensmässigt om en punkterad Ubåt! Längs fiskevattnen är denna egenskap högprioriterad att slutbetyget måste bli riktigt lågt.

Logga in

Tips!