Hilleberg RajdEnkelvävs övernattningsskydd


Tillverkare: Hillebergs
Tillverkarens produktsida
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Mycket god kvalite´både på hantverk och material. Lätt. Liten packvolym. Många linor. God innervolym. Små"tak" vid ingångarna ger lite regnskydd när man går in/ut.

Minus:Tar tid att slå upp, svårt att få bra spänning på väven, behöver minst tio tältpinnar samt alla linor för att stå någorlunda bra. Kunde ha varit nät i tältduken strax ovanför marken(den delen som är skyddad) för bättre ventilation. Kräver stor yta när det skall slås upp.

Kommentar: Som vanligt imponerar HB med sitt hantverk. Rajd leverer ungefär vad man kan förvänta sig. Kondensen är som i de enkelvävstält jag provat, dvs riklig, så ta med en wettextrasa. Innervolym är generös dock kräver Rajd stor yta för när det skall slås upp. Denna yta motsvarar inte måtten på golvet. Har inte varit ute med Rajd i tuffare väder men med tanke på uppsättning/stabilitet är det inte något jag rekomenderar . Fungerar ypperligt på tävling(vikt & packvolym)
Skulle antagligen inte rekomedera Rajd. Du hittar många tält/tarps som jag upplever är lättare och stabilare än Rajd.

Liknande produkter: Samtliga Tarptent, KIMM"Sub kilo", Mountain Hardwear"Skypoint"

Kundservice: --------------------------------------------------------------------------------------------------------

Köpplats: Naturkompaniet

Pris: 3200

Plus: Låg vikt och bra utrymme

Minus:-----

Kommentar: Det här vill inte HB kalla för tält men det vill nog jag.
Det är rymligt för en och det går bekvämt att sova två. I skogen går det fint att spänna upp utan mer än snören och tältpinnar (grenar för den viktmedvetne).
Som stänger använder jag vandringsvisparna. Rejäla fasta överdelar till dem inunder regnkepsarna över ventilationsnäten.
Väven är tät, väl utprövat under rejäla sommarregn. Det blir lite kondens på insidan men inte värre än att Wetexbiten får bort det enkelt på morgonen.
Jag saknade torklina i taket annars verkar det mesta vara till behag.
Ett tunnt golv kräver givetvis att man rensar marken innan man slår ner pinnarna.
Vikt under kilot.

Kundservice: HB brukar backa upp det man sålt.

Köpplats: HBs Outlet